Yoksulluk manzaraları: İstanbul'da ev sahibi kilidi değiştirdi, yaşlı çift sokakta kaldı

Arnavutköy'de kiracısı olan yaşlı çifti evinden çıkarmak isteyen ev sahibi, çiftin dışarıda olduğu bir saatte, dairenin giriş kapısının kilidini değiştirdi.

Yoksulluk manzaraları: İstanbul'da ev sahibi kilidi değiştirdi, yaşlı çift sokakta kaldı

Barınma hakkının piyasacı düzenin eline bırakıldığı, en düşük kiranın bile asgari ücret seviyelerine çıktığı Türkiye’de yurttaşlar sokağa atılıyor. Ülkenin en büyük şehri İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yaşanan bir manzara, gelinen durumun yakıcı bir örneğini oluşturdu.

Arnavutköy’de iddiaya göre 3 yıldır kiracı olarak yaşadıkları evden, ev sahibinin evi sattığı için çıkarılmak istenen Doğan çifti, ev sahibinden yeni bir ev bulabilmek için süre istedi. Kış ayı yaklaşırken kiralık ev bulamayacaklarını düşünen Altıparmak Doğan ve eşi Ayşe Doğan, ev sahiplerinden yaz ayına kadar süre talep etti.

Ancak dün akşam saatlerinde dolaşmaya çıkan çift evlerine döndüklerinde anahtarları ile evlerinin kapısını açamadıklarını gördü. Karanlığın çökmesi ve soğuk havayla birlikte sokakta kalan yaşlı çifti o halde gören mahalle sakinleri durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine yaşlı çiftin evinin bulunduğu yere gelen polis ekipleri, çifti şikayetçi olmaları üzerine polis merkezine götürdü.