370 kişinin öldüğü sitenin firari müteahhidi, depremzedeler tarafından yakalandı

Hatay'daki depremde yıkılan binanın müteahhidi Mehmet Özat Ankara'da yakalandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Özat'ı, ailesinden 9 kişiyi depremde kaybeden Sinem Boyacı, alışveriş merkezinin açık otopark alanında beklerken fark etti. O anları cep telefonuyla görüntüleyen Boyacı'nın ihbarı üzerine polis ekipleri Özat'ı gözaltına alındı.

370 kişinin öldüğü sitenin firari müteahhidi, depremzedeler tarafından yakalandı

Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bulunan Emlak Bank Konutları 1’inci Kısım’da bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkıldı. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen blokların enkazından 370 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Konutların müteahhidi Mehmet Özat hakkında depremin ardından yakalama kararı çıkarıldı. Firari durumdaki Özat’ın Ankara’daki Bilkent AVM’de depremzedeler tarafından tanınarak yakalandığı ve polise teslim edildiği belirtildi.

”O, BEN DEĞİLİM’ DEDİ’

Özat’ı AVM’de tanıyarak polise teslim eden, aynı zamanda Emlakbank Evleri’nde annesi dahil 10 yakın akrabasını kaybeden Sinem Boyacı, olayın ardından Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’a şu açıklamayı yaptı:

“Bilkent AVM’deyken kendisini gördüm. Önce ‘ben o değilim’ dedi. Bunun üzerine kimliğini göstermesini istediğimde titremeye başladı. Benim arandığımdan haberim yok dedi, sonrasında kaçma girişimi olunca da kolundan tutarak engelledim. Ardından önce AVM güvenliği sonrasında da polisler geldi. Karakolun önünde bekliyoruz. Bu kişiden şikayetçi olan binlerce kayıp yakını var. Adaletin yerini bulmasını, yakınlarımızın da huzurlu uyumasını istiyoruz.”

Özat’ın yakalanarak polise ihbar edildiği anlar sosyal medyada da gündem oldu.