ABD, Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırdı

Miller, bu tespit ve belgelendirmenin bir sonucu olarak, Bakan Blinken'ın, 2024 mali yılında Güney Kıbrıs için savunma ticareti kısıtlamalarını kaldırdığını bildirdi.

ABD, Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırdı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu bir yıllığına kaldırdıklarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, 2024 mali yılında yeniden ihracat ve savunma malzemelerinin transferlerinin onaylanmasına izin vermek için Güney Kıbrıs’ın ilgili mevzuat kapsamında gerekli koşulları yerine getirdiğini tespit edip Kongre’ye tebliğ ettiğini belirten Miller, koşullara uygunluğun yıllık değerlendirildiğini aktardı.

Miller, bu tespit ve belgelendirmenin bir sonucu olarak, Bakan Blinken’ın, 2024 mali yılında Güney Kıbrıs için savunma ticareti kısıtlamalarını kaldırdığını bildirdi.

Sözcü, Washington’un uluslararası silah ticareti düzenlemelerinin, 1 Ekim 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere yeni politikayı yansıtacak şekilde değiştirileceğini kaydetti.

Miller, bu tespitin bir değişikliği temsil etmediği, sadece ‘2023 mali yılının belirlemesinin yeniden belgelendirilmesi’ olduğu bilgisini paylaştı.