ABD Savunma Bakanı Kiev'de

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev’i ziyaret ettiğini sosyal medya aracılığıyla duyururken, Ukrayna liderleriyle görüşmeyi ve Washington'un desteğini sürdüreceğini açıklamayı planladığını aktardı.

ABD Savunma Bakanı Kiev'de

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Kiev e ulaştığını X sosyal ağında (eski adıyla Twitter) paylaştı, Austin “Ukrayna liderleriyle görüşmek için Kiev’e yeni geldim” diye yazdı.

Austin, ziyaretinin amacıyla ilgili açıklamasında, ABD’nin Ukrayna’yı hem şimdi hem de gelecekte desteklemeye devam edeceği yönünde ‘önemli bir mesaj vermek’ olduğunu vurguladı.

Austin ayrıca tren istasyonunda ABD Büyükelçisi Bridget Brink tarafından karşılanırken çekilmiş bir fotoğrafını da yayınladı.
Ukrayna’da özel askeri harekata başlamadan önce ABD öncülüğündeki Batı’ya güvenlik garantileriyle ilgili anlaşma imzalamayı öneren Rusya, önerinin gözardı edilmesi ve Kiev’e yardımların artması sonrası Ukrayna ve Donbass’ta askeri faaliyetlere başlamıştı.

Ukrayna ordusu, çatışmalarda hiçbir önemli başarı elde edemezken Batılı ülkelerin Kiev’e desteği de giderek azalıyor. Son dönemde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in halefi olacağı belirtilen isimlerle ilgili haberler Batı basınında daha sık biçimde yer almaya başladı.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova’nın ABD öncülüğündeki NATO bloğunun doğuya doğru genişlemesine yönelik karşı önlemler almasının ardından, Batı’nın Ukrayna’yı Rusya’ya karşı ‘stratejik yenilgi’ yaşatmak için koçbaşı olarak kullandığını vurgulamıştı.