AKP'de liste krizi: İki aday çekildiğini duyurdu

AKP'nin İstanbul ve Samsun'dan gösterdiği iki milletvekili adayı çekildiğini açıkladı.

AKP'de liste krizi: İki aday çekildiğini duyurdu

AKP Samsun 8. sıra milletvekili adayı Kadir Kayan, sıralamanın bölge halkının beklentisini ve teveccühünü karşılamadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kaya, “Samsun’da AK Parti teşkilatlarının içinden çıkmamız nedeniyle büyük bir destek gördük. Ancak açıklanan milletvekilliği listelerinde bölgemizin hassasiyetlerinin ve beklentisinin dikkate alınmaması nedeniyle AK Parti 8. sıra adaylığımdan feragat ediyorum” diye konuştu.

Eski Esenyurt Belediye Başkanı, AKP İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu da adaylıktan çekilen bir başka isim oldu. Adaylığı tepki çeken Kadıoğlu açıklamasında “Belli çevreler tarafından sosyal medya üzerinden yıpratma ve itibarsızlaştırma çalışmaları başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin de milletvekili aday listesini beğenmeyip sosyal medyadan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Seçimde yaşayabileceğimiz riskleri üstlenmek istemiyorum. İstifanın eşiğindeyiz” demiş ve daha sonra kısa sürede görevden alınmıştı. Tomakin’in yerine Selman Altaş atandı.