Asgari ücret görüşmelerinin ikincisi bugün yapılacak: Ekonomik veriler masada

İlk toplantısını 11 Aralık'ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci toplantısını yapmak üzere bir araya gelecek. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçinme endekslerinin masaya gelmesi bekleniyor.

Asgari ücret görüşmelerinin ikincisi bugün yapılacak: Ekonomik veriler masada

Milyonları ilgilendiren yeni asgari ücrete ilişkin süreç devam ediyor. İlk toplantısını 11 Aralık’ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci toplantısını yapmak üzere bir araya gelecek. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçinme endekslerinin masaya gelmesi bekleniyor. Ayrıca, pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırılacak.

Sosyal diyalog vurgusunun öne çıktığı ilk toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 5 kişilik heyetler yer aldı. İlk toplantıda rakam konuşulmadı. Komisyonun ilk toplantısının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği söylemini yineledi.

Komisyonun ikinci toplantısı 18 Aralık Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak. Komisyonda işçi tarafını temsilen 5 kişilik heyete Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını temsilen 5 kişilik heyete TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 5 kişilik hükümet heyetinde Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TÜİK temsilcilerinin enflasyon, alım gücü ve istihdam başta olmak üzere ekonomik veri ve raporları sunması beklenen toplantıda, taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yürütecek.