Avukatlar Sendikası: Depremde sorumluluğu bulunan tüm kişilerin açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğiz

Avukatlar Sendikası'nın (AV-SEN) 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde sorumluluğu bulunan kişilerin açığa çıkarılmasına yönelik başvurusunun Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmesine yönelik kararına itiraz başvurusunda bulundu.

Avukatlar Sendikası: Depremde sorumluluğu bulunan tüm kişilerin açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğiz

Avukatlar Sendikası’nın (AV-SEN) 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde sorumluluğu bulunan kişilerin açığa çıkarılmasına yönelik Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru reddedilmişti.

Avukatlar Sendikası’ndan bugün yapılan açıklamada “Milyonlarca yurttaşımızın hayatını etkileyen depremde sorumluluğu bulunan tüm kişilerin açığa çıkarılması için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Avukatlar Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“6  Şubat tarihli meydana gelen depremlerin ardından depremde sorumluluğu bulunan kişilerin açığa çıkarılması  ve soruşturulmasına yönelik hukuk kurumlarıyla birlikte bir başvurumuz olmuştu. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yapılmasına yer olmadığına yönelik bir karar vermişti. Bize tebliğ edilen bu karara karşı biraz önce dilekçe vererek itiraz ettik. 

Deprem bir doğal afetti fakat sorumluların ihmalleri ve kusurları yüzünden bir felakete dönüştü ve milyonlarca yurttaşımızın yaşamını doğrudan etkiledi. Dolayısıyla bu sorumluların açığa çıkarılması ve soruşturulmasına yönelik talebimizi bir kez daha yinelemiş olduk. Sürecin takipçisi olacağız. Milyonlarda yurttaşımızın hayatını derinden etkileyen depremde sorumluluğu bulunan tüm kişilerin açığa çıkarılması için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”