"CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna İmamoğlu'ndan yanıt geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının ardından yaptığı ‘değişim’ çağrısını yineledi.

Ekrem İmamoğlu, İBB Haliç Su Sporları Merkezi açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım” diyen İmamoğlu, “Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM VURGUSU

İmamoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul’da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamda değişim, hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye’ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum.”

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkanları, seçildikleri belediyelere hizmet etmek durumundalar. Onu oradan alıp başka bir işe verelim, bu siyasetin temeline aykırıdır” açıklaması da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ekranlar üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşılıklı konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum.”

“ADAY MISINIZ?” SORUSUNA YANIT

“CHP Genel Başkanlığı’na aday mısınız?” sorusuna İmamoğlu, “Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul’da olduğu gibi büyük bir değişim” yanıtını verdi.