Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Emekçiler direne direne kazanacak: İşçi direnişlerinde geçen hafta (17-24 Aralık)

Reklam

AKP’nin ekonomi politikaları sermayeyi rahatlatırken emekçilere insanca yaşam hakkını tanımıyor. Yurdun birçok yerinde haklarını alamayan emekçiler ise ödenmeyen maaşlar, işten atılmalar ve iyi çalışma koşulları için greve gidiyor, direnişe geçiyor. Ancak haklarını arayan emekçilere sert polis müdahaleleri ve işten çıkarılma tehditleri her gün daha da artıyor. Buna rağmen emekçiler mücadelelerinden vazgeçmiyor.

Okurlarımız için 17 Aralık – 24 Aralık arasında yaşanan ya da devam eden işçi direnişlerini derledik.

ÖZAK TEKSTİL

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de başlayan direniş 20’nci günde. İşçilerin Öz İplik İŞ sendikasından ayrılarak Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikasına (BİRTEK-SEN) üye olmasının ardından baskıya maruz kalmaları ve en son bir kadın işçinin işten atılmasıyla birlikte iş yerinde grev kararı alındı. İşçiler 25. günde de direnişe devam etti. Direnişe diğer sendikalardan da destek geldi.

SPUTNİK

Ağustos ayında sendikalaştıkları için işten çıkarılan Sputnik işçilerinin direnişi devam ediyor. Toplu iş sözleşmesi sırasında anlaşamayınca Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile örgütlenen işçiler direnişlerine Ağustos ayında başlamıştı. Sputnik patronunun masaya oturmadığı süreç diğer sendikaların da desteğiyle 129. gününde devam ediyor.

ANTALYA HAVALİMANI

Antalya Havalimanı işçileri ödenmeyen maaşları için eylem kararı aldı. Tav Holding tarafından yapılan Antalya Havalimanı şantiyesinde taşeron Emsa Elektrik çalışanı işçiler hakları için direnişe geçtiler.

GEMAK TERSANESİ

Yalova’da bulunan Gemak Tersanesi’nde çalışan işçiler 2 aydır ücretlerinin ödenmemesinden dolayı DİSK/Limter- İş Sendikası öncülüğünde “Ücret hakkımız gasp edilemez!” diyerek greve gitti. Grev 2.gününde.

BURSA ŞAHİNKUL MAKİNA

Birleşik Metal- İş ve Şahinkul Makina yöneticileri arasında yapılan iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı. Yöneticilerin işçileri sendika değişikliğine zorlamasıyla birlikte işçiler direnişe geçti.

BURDA BEBEK

Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Burda Bebek’de 7 kadın işçi sendikalı oldukları için Kod 49 ile işten atıldı. İşçilerin başlattıkları direniş 35. gününde.

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ EMEKÇİLERİ

Ege Üniversitesi Hastanesi emekçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Nöbet, fazla mesai ve icap nöbetlerinin ücreti iki aydır ödenmeyen Ege Üniversitesi Hastanesi emekçileri başlattıkları mücadeleyi kazandı, ücretlerin 25 Aralık’ta yatırılacağı açıklandı.

Bu haber en son değiştirildi 24 Aralık 2023 11:16 11:16

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam