Erdoğan 14 Mayıs'ı işaret etti, Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihine ilişkin çıkışına ilk yanıtını Antep'teki konuşmasında verdi.

Erdoğan 14 Mayıs'ı işaret etti, Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum geldi.

Kılıçdaroğlu Gaziantep’te; ‘Güneydoğu Hemşeri Buluşması’na katıldı. CHP’ye yeni katılan üyelerin parti rozetlerini takan Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonlandırırken şu ifadeleri kullandı:

“Kimseye düşmanlık etmeden, kimsenin kimliğini sorgulamadan, beraber bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bize güvenin. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz.”

Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında konuşurken “Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletindir.’ diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı” demiş ve “Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, 6’lı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine ‘Yeter’ diyecektir” ifadeleriyle seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağı mesajını vermişti.