Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın kızının sahibi olduğu şirket işçilerinin maaşlarını ödemiyor

Beşiktaş Hüseyin Aycibin,  Fatih Yavuz Selim İlköğretim Okulları şantiyesinde çalışan Telemobil firması işçileri ödenmeyen ücretleri için greve çıktı.

Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın kızının sahibi olduğu şirket işçilerinin maaşlarını ödemiyor

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan’ın sahibi olduğu Tele Mobil adlı şirket, şantiyelerinde çalışan işçilerin maaşlarını ödenmiyor.

İstanbul Valiliği’nden alacaklarını tahsil etmesine rağmen şirket işçilerin maaşları ödenmemekte.

İstanbul’da bir çok okul şantiyesinde faaliyet gösteren firmanın kamu ve özel şantiyelerde faaliyet gösterdiği bilinmekte.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Telemobil firması kamu ihalesi alacak kadar büyük bir firma ise 40 işçinin ücretlerini neden ödemiyor” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

Bizler Beşiktaş Hüseyin Aycibin,  Fatih Yavuz Selim İlköğretim Okulları şantiyesinde çalışan İYİ-Sen üyeleri olarak yükleyici firma Telemobil firmasında çalışan inşaat işçileriyiz. Ödenmeyen ücretlerimiz için bugünden sonra greve çıkıyor. Ücretlerimiz ödenene kadar devam edeceğiz. Telemobil firması kamu ihalesi alacak kadar büyük bir firma ise 40 işçinin ücretini neden ödemiyor. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, greve devam ediyoruz. İnşaat işçisi köle değildir.