Eskişehir'de soldan Filistin'e destek eylemi

İsrail'in Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırıları sonrası devrimciler Eskişehir'de Fİlistin'e destek eylemi yaptı. Eylemde yapılan açıklamada "biz geçmişte devrimcilerin Filistin yürüyüşlerinde olduğu gibi, direnen Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Eskişehir'de soldan Filistin'e destek eylemi

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırıları sonrasında ülke genelinde sürdürülen eylemlerin bir tanesi de Eskişehir’de gerçekleşti. Eskişehir’de Doktorlar Caddesi üzerinde yapılan ve Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla saat 18:00’de yapılan eyleme, çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı. Eyleme aralarında Türkiye Komünist Hareketi ( TKH) Sol Parti, Devrim Hareketi, TİP gibi siyasi partiler katılırken, Halkevleri ile FKF’de eyleme destek verdi.

Eylemde “emperyalizme ve siyonizme karşı Filistin halkının yanındayız” pankartı açılırken, sık sık emperyalizm ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Basın açıklamasında ABD’nin rolüne işaret edilirken, İsrail ve ABD’ye karşı tavır alınması gerektiği çağrısı yapıldı. Eylemde okunan basın açıklaması ise şöyle:

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Direnen Filistin Halkının Yanındayız!

İşgalci İsrail, Gazze’de hastane bombalayarak yaşlı, çocuk, kadın yüzlerce Filistinliyi katletti.

Bu iğrenç katliam, İsrail’in olduğu kadar günlerdir onun arkasında duran ABD’den Batı’ya tüm emperyalist güçlerin sorumluluğundadır.

Yıllardır bitmeyen katliamlar, günlerdir bir imha ve etnik temizlik savaşı olarak sürdürülüyor.

Bu acımasız savaşı alkışlayanlar, İsrail’in Filistin halkına saldırılarını meşru müdafaa hakkı olarak destekleyenler katliamların da ortaklarıdır.

Başından bu yana söyledik, bir kez daha söylüyoruz.

Haklı olan Filistin halkıdır, meşru olan da Filistin halkının direnişidir!

İsrail işgalcidir, katildir!

Ortadoğu’daki akan kanın sorumlusu olan Amerikan emperyalizmi Filistin halkının akan kanından da sorumludur.

İşte AKP iktidarının Eş Başkanı olmakla övündükleri Büyük Ortadoğu Projesi, bütün haşmetiyle(!) dünyanın huzurunda.

Dinci faşist Netanyahu’nun Filistin halkına yaşattığı bu büyük dram, Ortaçağ’dan kalmış bir dinler savaşı olarak sürdürülüyor.

ABD, İsrail saldırılarını bölgede yeni bir askeri kuşatmanın da fırsatı olarak görüyor.

Amerikan emperyalizmi Filistin halkının ve tüm bölge halklarının ortak düşmanıdır, barışın ve kardeşliğin baş düşmanıdır. Bu ortak düşmana karşı birleşmeden, Siyonist İsrail’in katliamlarına da son verilemez.

Emperyalizme karşı sessiz kalan hiç kimse asla kardeşliğin ve barışın savunucusu olamaz.

Ülkemizde iktidarda olanlar bu iki yüzlülüğün parçasıdır. Bugün de Filistin halkı için gerçek tek bir adım atmaktan acizdirler. AKP iktidarına sesleniyoruz, kınamaktan başka bir şey yapacaksanız ve katliamlara karşı gerçek bir tavır alacaksanız İsrail’le askeri ve ekonomik tüm ilişkileri kesin, anlaşmaları iptal edin. Amerikan üslerini kapatın.

Filistin halkının mücadelesi bağımsız ve özgür bir Filistin mücadelesidir. Nehirden denize, bağımsız ve özgür Filistin devleti kurulana kadar emperyalizme ve siyonizme karşı Filistin halkının eylemleri de, direnişleri de haklıdır.

Ve biz geçmişte devrimcilerin Filistin yürüyüşlerinde olduğu gibi, direnen Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

Tüm halkımızı, insanlığa sahip çıkmak için ayağa kalkmaya Filistin halkına ses vermeye çağırıyoruz.

Kahrolsun emperyalizm, kahrolsun Siyonizm!
Yaşasın Bağımsız ve Özgür Filistin