İlçe jandarma komutanı rüşvet parasıyla 'umre'ye gitmiş

Diyarbakır’da korucu alımında ‘rüşvet aldığı’ iddiasıyla tutuklanan binbaşı ile ağa beyi hakkında dava açıldı. Savcı, kardeşler hakkında 20 yıldan 350 yıla kadar hapis cezası istedi. Binbaşı Ahmet Eren’in rüşvet parasıyla umreye gittiği belirlendi.

İlçe jandarma komutanı rüşvet parasıyla 'umre'ye gitmiş

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde 2017-2018 yıllarında korucu alımı yapıldı. Alımda usulsüzlük yapıldığı ve “rüşvet alındığı” iddiası üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı geçtiğimiz Aralık ayında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında aralarında Ergani İlçe Jandarma eski Komutanı Ahmet Eren ve Mardin İl Jandarma da görevli Uzman Jandarma Çavuş Soner Eren’in bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmış, 38 kişiden 36’sı serbest bırakılmıştı. Eski Ergani İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Eren ile Mardin İl Jandarmada görevli Soner Eren ‘rüşvet’ suçlaması ile tutuklanmıştı.

REKOR CEZA TALEBİ

Diyarbakır merkezli Amida Haber’den Özgür Cebe‘nin aktardığına göre, rüşvet suçlaması ile tutuklu bulunan dönemin Ergani İlçe Jandarma Komutanı binbaşı Ahmet Eren ile uzman çavuş olan ağabeyi Soner Eren hakkında ‘Rüşvet ve irtikap’ suçlarından dava açıldı. 36 ayrı olayda rüşvet alan tutuklu sanıklar Ahmet Eren ile ağabeyi Soner Eren ve bu rüşvete aracılık eden Murat Altın’ın da aralarında bulunduğu 38 sanığın 20 yıldan 350 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

ADAYLARDAN GLOCK MARKA TABANCA ALMIŞ

Binbaşı Eren’in para vermek istemeyenleri görevden almakla tehdit ettiği, ardından “PKK ile işbirliği yaptıklarına” dair tutanak tuttuğu, tanık ifadelerinde yer aldı. Eren’in maddi menfaat karşılığında ham petrol kaçakçılığına da göz yumduğu, bazı korucu adaylarından ruhsatsız Glock marka tabanca alıp silahı satıp menfaat sağladığı bildirildi.

ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ OKUL, RÜŞVET PARASIYLA ‘UMRE’

Kapasitesinin üzerinde buğday yüklü kamyonlara ağır tonajdan dolayı ceza yazdırmadığı, bunun karşılığında buğday işi yapan tüccarların Binbaşı Ahmet Eren’i Umre’ye gönderdikleri bilgisi de iddianamede yer aldı. İddianamede, Ahmet Eren’in kan davalı aileden jeep aldığı, kaçak petrol ticaretine göz yumduğu, özel okula iki çocuğunu ücretsiz gönderdiği, delil yok ettiği, alkollü trafik kazasına dair raporu değiştirdiği, tayin karşılığı rüşvet aldığı, paşaların adını kullandığı anlatıldı.