İşgalci İsrail Ordusu karadan saldırı başlattığını duyurdu

Gazze'ye yönelik kara saldırısına hazırlanan İsrail ordusu Gazze'ye girip çıktığını lokal baskınlar düzenlediğini duyurdu.

İşgalci İsrail Ordusu karadan saldırı başlattığını duyurdu

İsrail ordusu Gazze’ye karadan saldırı başlattığını duyurdu. Reuters’ta yer alan habere göre, İsrail piyade ve tankları Gazze Şeridi içinde saldırılar düzenliyor.

İsrail Ordu sözcüsü Daniel Hagari, kara harekâtına ilişkin “Küçük çaplı baskınlar, Hamas’ın roket ekiplerine saldırmak ve kaçırılan rehinelerin yeri hakkında bilgi almak amacıyla gerçekleştirildi” dedi. Siyonist rejimin şefi Binyamin Netanyahu ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının “yalnızca başlangıç” olduğunu söyledi.

İsrail İletişim Başkanlığı, yarından itibaren Gazze’ye interneti tamamen keseceklerini duyurdu.

İşgalci İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, X sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine tahliye olmaları için çağrı yaptığını hatırlattı. Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, “İsrail ordusunun saat 20.00’ye kadar haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim. Kendiniz ve sevdikleriniz için endişeleniyorsanız talimatlarımız doğrultusunda güneye yönelmelisiniz.” ifadelerini kullandı.