İsmail Küçükkaya: Özgür Özel adaylığını açıklayacak

İsmail Küçükkaya'ya konuşan Özgür Özel, "Kılıçdaroğlu, sitem etti mi?" şeklindeki soruya, "Hayır, hiçbir şekilde. Bizim genel başkanımız son derece kibar ve bir o kadar medenidir. İki medeni insan olarak uzun uzun sohbet ettik" cevabını verdi.

İsmail Küçükkaya: Özgür Özel adaylığını açıklayacak

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı.

Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya’ya konuşan Özgür Özel, “Kılıçdaroğlu, sitem etti mi?” şeklindeki soruya, “Hayır, hiçbir şekilde. Bizim genel başkanımız son derece kibar ve bir o kadar medenidir. İki medeni insan olarak uzun uzun sohbet ettik” cevabını verdi.

Küçükkaya’nın “Kılıçdaroğlı ‘Aday olmayı düşünüyor musunuz’ diye sordu mu size?” sorusuya cevap veren Özel, “Hayır, böyle bir soru sormadı” dedi.

Özel, şöyle devam etti: “Kemal Bey bir tek şey rica etti. ‘İkimizin arasındaki görüşmeleri kamuoyuna paylaşmayalım’ dedi.”

“Kılıçdaroğlu’ndan ne istediniz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Özel, şunları söyledi: “‘Sayın Genel Başkan, ben CHP’nin evladıyım. Bir tutum belgesi üzerinde çalışıyoruz. Cuma günü bunu paylaşacağım. Size de daha önce ifade etmiştim.’ dedim”

Kılıçdaroğlu’nun bunun üzerine ‘Hayırlı olsun’ dediğini belirtilirken, Özel şunları kaydetti: “Fakat, bazı gazete ve televizyonlarda beni bu tutum belgesini otellerde açıklayacağım söyleniyor. Ben bunu uygun bulmuyorum. Ben CHP’nin evladıyım, CHP benim yuvamdır. Ben bu açıklamayı burada yapmak isterim.”

Kılıçdaroğlu, Özel’in talebine ‘Uygundur’ yanıtını verdi.

Adaylık sorusuna da yanıt veren Özel, “İsmail Bey, geçtiğimiz hafta sizin yayınınıza katıldığımda resmen olmasa da fiilen genel başkan adaylığımı açıklamış oldum” dedi.