İsrail, ambulansları hedef aldı: 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne yönelik bombardımanı, hastane girişindeki ambulansları hedef alarak can kayıplarına yol açtı.

İsrail, ambulansları hedef aldı: 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

İsrail Ordusu Gazze Şeridi’nde Sivil ve Hasta Kalabalığına Şifa Hastanesi Girişine Saldırdı

Gazze Şeridi’nde yaşanan trajik bir olayda, İsrail Ordusu, binlerce hasta ve sivilin barındığı Şifa Hastanesi’nin giriş kısmını hedef aldı ve ölüm ve yaralanmaların meydana geldiği bildirildi.

Elde edilen bilgilere göre, İsrail Ordusu, Şifa Hastanesi’nin giriş bölgesini bombaladı ve bu saldırı sonucunda can kayıpları yaşandı.

Bu acı veren olay, Mısır’a tedavi amacıyla yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkmak üzere olduğu sırada gerçekleşti.

Saldırı sonucu, ambulanslarda taşınan yaralılarda ciddi hasar meydana geldi.

İsrail Ordusu’nun Gazze Şeridi’nde Şifa Hastanesi’ne yönelik düzenlediği bu saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti ve 26 kişi yaralandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Ordusu’nun Gazze’deki Şifa Hastanesi yanı sıra Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin çevresini de vurduğu belirtildi.

Açıklamada, bu saldırılarda ölü ve yaralılar olduğu vurgulandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki ağır yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunu hedef aldığını açıkladı ve bu konvoyun saldırı sonucunda birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, yaptığı açıklamada, “Bu bir sağlık konvoyuydu” ifadelerini kullanarak, saldırı sırasında Mısır’a sevk edilmek üzere olan hastaların ambulanslarda bulunduğunu bildirdi. El Kudra, “Ambulanslar 15-20 ağır yaralı hastayı taşıyordu” dedi.

El Cezire’nin aktardığına göre, Gazze’deki yetkililer İsrail’in Şifa Hastanesi’nden ayrılırken yaralıları taşıyan ambulans konvoyuna yönelik saldırısı sonucunda birçok can kaybının yaşanmasından endişeli olduklarını dile getirdi. Ayrıca, Gazze sahil yolu boyunca güneye kaçarken, içerisinde çocukların da bulunduğu 14 Filistinlinin öldüğü bir başka saldırı haberine de yer verildi.