İsrail, Şifa Hastanesi'ne operasyon düzenledi: Hastaneyi kurşunladılar

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları 40. gününde devam ediyor. İsrail ordusu, Şifa Tıp Merkezi'ne yönelik askeri operasyona başladığını duyurdu. Hastane içinden canlı yayında telefon konuşmalarına katılan siviller, saldırılardan dolayı, pencerelerden uzakta hastanenin iç koridorlarında kalmayı sürdürdüklerini kaydetti.

İsrail, Şifa Hastanesi'ne operasyon düzenledi: Hastaneyi kurşunladılar

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, 40. gününde şiddetlenerek sürüyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Şifa Tıp Merkezi’nin bir kısmına yönelik askeri operasyona başladığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X platformundan yaptığı paylaşımda, Şifa Tıp Merkezi’nin belirli bir bölümüne yönelik askeri operasyon yürütüldüğünü belirtti.

Adraee, operasyonun hastane içindeki vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastaları hedef almadığını öne sürdü.

Al-Jazeera televizyon kanalı canlı yayında telefonla bağlandığı Şifa Hastanesi Müdürü Münir el-Berş, hastaneye yönelik silah atışlarının ve bombardımanın sürdüğünü belirtti.

El-Berş, “Şayet hayatta kalırsak, görevimizi sürdüreceğiz, şayet şehit olursak cennette buluşuruz” ifadelerini kullandı.

Hastane içinden canlı yayında telefon konuşmalarına katılan siviller, saldırılardan dolayı, pencerelerden uzakta hastanenin iç koridorlarında kalmayı sürdürdüklerini kaydetti.

“HASTANEDE İSRAİLLİ ESİRLER YOK”

İsrail Ordu Radyosu, baskın yapılan Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde İsrailli esirlerin bulunduğuna dair bir belirti olmadığını kaydetti.

Hamas ise İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personelinin, yaralıların ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail’i, ABD’yi ve uluslararası toplumu sorumlu tuttu.

CİBALİYA MÜLTECİ KAMPI BİR KEZ DAHA HEDEF ALINDI

Hamas, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Gazze’deki “hastanelerin ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığı” yönündeki açıklamalarının, “İsrail’in işlediği suçları kapatmak için Avrupa’nın uydurduğu bir kılıf” olduğunu belirtti.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’nı hedef aldığı ifade edildi.

Cibaliya Mülteci Kampı’nda bir binanın bombalanması sonucu ölenler ve yaralananlar olduğu bildirildi.

İsrail’in saldırıları, yararlılara ve enkaz altındakilere ambulans ulaşmasını engelliyor

Filistin Kızılayı, Gazze’de bulunan ekiplerinin, İsrail güçlerinin ambulansları engellemesi ve hedef alması nedeniyle saldırıların olduğu bölgelerdeki yaralılara ve enkaz altındakilere ulaşamadığını açıkladı.

Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, İsrail’in 3 gündür kuşatma altında tuttuğu Şifa Hastanesi’ndeki hasta, yenidoğan ve yaralıların tahliye edileceği güvenli bir yer bulunmadığını söyledi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, İsrail tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi’nin avlusunda yüzlerce cesedin biriktiğini, bunun bir salgının ve gerçek felaketin habercisi olduğunu kaydetti.

YAKIT TEDARİK EDİLMEDİĞİ İÇİN İNSANİ OPERASYONLAR DURACAK

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail güçlerinin, kuzeydeki Filistinlileri sürdüğü Gazze’nin güneyinde yer alan BM binasına düzenlediği son saldırının bölgede artık güvenli bir yer bulunmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Gazze’ye yakıt girişine izin verilmediği için insani operasyonlar 48 saat içinde duracak. Gazze’ye 7 Ekim’den beri yakıt verilmiyor. İkisi de hayat kurtaracak: Hastane için mi yoksa temiz su için mi yakıt kullanılmalı, zor bir karar. Ne yazık ki bu farazi bir soru değil.” ifadesini kullandı.

Hamas, İsrail’in Gazze’de gerçekte olmayan “hayali ilerleme” propagandası yapmaya ve kendi halkına karşı “psikolojik savaş” yürütmeye çalıştığına dikkati çekerek, Filistinli savaşçıların İsrail ordusuna karşı nitelikli operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyine gerçekleştirdiği saldırılarda 3 evin yıkıldığı, bir kişinin fosfor dumanından etkilendiği bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi içerisinden İsrail güçlerine ateş açıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu kaydedilerek, “İddiaları hastanenin daha fazla hedef alınmasını ve kuşatılmasını teşvik etmeye yönelik bariz bir girişim olarak görüyoruz.” ifadesi kullanıldı.