İşten atılan ANTIP işçilerinden eylem: 2024’e işsiz giriyoruz

“İşten çıkarılan 72 arkadaşımızın ailelerinde ciddi anlamada sağlık sorunu olan arkadaşlarımız var. Bir arkadaşımızın kızı Hacettepe Üniversitesi hastanesinde kanser tedavisi görmektedir, ilaçları çok pahalıdır. İçimizde Parkinson hastası olup çalışmak zorunda kalanlar var. 72 arkadaşımızla 2024’e işsiz giriyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi de asgari ücretle çalışanlardır, tazminat haklarımız gasp edilmektedir. 2024’e işsiz olarak girmek istemiyoruz.”    

İşten atılan ANTIP işçilerinden eylem: 2024’e işsiz giriyoruz

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin otopark ve kafelerini işleten Ankara Tıplılar Vakfı’nın iktisadi işletmesi olan ANTIP A.Ş.’de işten çıkarılan 72 işçi bugün ihbar ve kıdem tazminatlarını almak amacıyla fakülteye bağlı İbni Sina Hastanesi’nin önünde eylem yaptı.

İşten çıkarılan işçiler adına basın açıklamasını Derya Coşkun okudu. Coşkun şunları söyledi:

“İşten çıkarılan 72 arkadaşımızın ailelerinde ciddi anlamada sağlık sorunu olan arkadaşlarımız var. Bir arkadaşımızın kızı Hacettepe Üniversitesi hastanesinde kanser tedavisi görmektedir, ilaçları çok pahalıdır. İçimizde Parkinson hastası olup çalışmak zorunda kalanlar var. 72 arkadaşımızla 2024’e işsiz giriyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi de asgari ücretle çalışanlardır, tazminat haklarımız gasp edilmektedir. 2024’e işsiz olarak girmek istemiyoruz.”https://dai.ly/x8r1npg