İsveç Komünist Partisi'nden "NATO'ya üyelik" açıklaması: Ya sosyalizm ya barbarlık!

İsveç Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada "NATO'ya ve kapitalizme karşı mücadelemize devam ediyoruz ve yüksek sesle haykırıyoruz: Ya sosyalizm ya barbarlık!" denildi.

İsveç Komünist Partisi'nden

İsveç Komünist Partisi, İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, İsveç’in NATO’ya üyeliğinin önündeki son engelin de kaldırıldığı belirtilirken, dünyanın en güçlü emperyalist ittifakına bir üye daha kazandırılmasının İsveç’i daha net bir hedef haline getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, üyelik sürecinin başlamasının sürpriz olmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“İsveç burjuvazisi, Avrupa-Atlantik emperyalizmiyle uzun bir işbirliği geleneğine sahiptir ve gerçek anlamda ‘tarafsızlıktan’ söz edilemez. Amerikan ve İngiliz askeri ve istihbarat faaliyetleriyle yakın işbirliği, tüm bu yanılsamaları çürütüyor. Bu nedenle, gerçeği halktan gizleyeceği için, hayali bir tarafsızlığa dönüşü asla talep etmedik. Son yıllarda olan şey, işbirliğinin resmileştirilmesi, gizlenenlerin su yüzüne çıkarılmasıdır.”

Açıklamada, komünistlerin NATO’ya karşı Avrupa-Atlantik sermayesinin iradesini gerçekleştirmeyi amaçlayan askeri cephesi olduğu için savaştığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Tasavvur ettiğimiz gelecek, daha da büyük çelişkilerle dolu. Ukrayna’da başlayan emperyalist savaş, büyük emperyalist bloklar arasındaki çelişkilerden kaynaklanmaktadır. Kaynaklar, ticaret yolları, pazarlar ve jeopolitik avantajlar için süregelen bir mücadeledir. Bu çelişkiler azalmayacak; gelecekte daha büyük çatışmalara yol açacak şekilde kapitalizmin doğal bir yasası olarak yoğunlaşacaklar. Her pazar bir rol oynar; Kâr savaşında her kaynak çok önemlidir. Bu nedenle, NATO’ya karşı direniş aynı zamanda anti-kapitalist olmalı ve soyut barış ve tarafsızlık sloganlarına dayanmamalıdır. Barış, kapitalizmde bir yanılsamadır ve ancak sosyalizmde bir olasılık haline gelebilir.

Artık resmi üyeliğin önündeki son engeller de kaldırıldığına göre, İsveç saflara katıldı. Küçük ama hırslı, yurtdışında önemli çıkarları olan ancak bir krizde bunları savunacak araçlardan yoksun olan İsveç, hevesle rakiplerine karşı saf tutuyor. Bu mücadelede genç erkekler ve kadınlar ölüme gönderilir. İsveç sermayesinin çıkarları için hayatlarını feda etmeleri gerekiyor. Bunu kabul etmiyoruz, NATO’ya ve kapitalizme karşı mücadelemize devam ediyoruz ve yüksek sesle haykırıyoruz: Ya sosyalizm ya barbarlık!”