Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı: 'Abdullah Çatlı benim için tarihsel bir figür'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ‘CHP Genel Başkan Danışmanlığı’ görevine getirilen Gökşen Anıl Ulukuş, geçmişte sola karşı düzenlenmiş birçok katliamla anılan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla yargılanan Abdullah Çatlı’ya ilişkin "Tarihsel bir figür" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı: 'Abdullah Çatlı benim için tarihsel bir figür'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ‘CHP Genel Başkan Danışmanlığı’ görevine getirilen Gökşen Anıl Ulukuş,  KRT TV’de ‘Gün İzi’ programına konuk oldu.

Eski bir Zafer Partili olan Ulukuş, sunucu Seçil Özer’in “Abdullah Çatlı hayranı mısınız?” sorusuna net  yanıt vermekten kaçındı. “Abdullah Çatlı’nın yeğenleriyle tanışıklığım var. Kardeşinin çocuklarıyla… Birisiyle, kendisine selam olsun buradan, akademisyendir; Ahmet Çatlı ile YouTube’da iki program yaptık” diyen Ulukuş, bu programda Çatlı ile ilgili merak edilen her şeyi kendisine sorduğunu, Çatlı’ya övgü veya yergide bulunmadığını söyledi.

“MEVCUT VERİLER İZİN VERMİYOR”

Ulukuş, “Çatlı ailesiyle çok uzun zamandır tanışıyorum, kendileriyle devamlı, hala görüşüyorum. Ancak Abdullah Çatlı benim de benim gibi birçok insan için de artık tarihsel bir figür. Sevmek, sevmemek, hayranı olmak… Artık bir etkisi olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Şahsi olarak soracak olursanız dönemleri var, 1980 öncesi dönemde hiç kimsenin, hiçbir grubun yaptığını tasvip etmiyorum Türkiye’de” ifadelerini kullanan Ulukuş, Çatlı konusunda değerlendirme yapmaya ‘mevcut verilerin izin vermediğini’ savunarak cevabını şöyle noktaladı:

“1980’den sonra başka faaliyetleri olmuş. Zaten şu an tam olarak gün yüzüne çıktığını düşünmüyorum. Değerlendirme yapmak için Türkiye’nin mevcut verileri izin vermiyor. Ama 1980 öncesini biliyoruz, o dönemde bir kaos ortamıydı. Hiçbir grupta sempati duyulacak hiçbir şey yoktu.”