Komünistlerden milletvekillerine açık mektup: ABD’nin çıkarlarına onay vermeyin, İsveç'in NATO üyeliğine hayır deyin!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü'nü imzalayıp meclise yollaması sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye Büyük Millet Meclis’i emperyalizme boyun eğmemelidir. NATO’nun genişlemesine ve İsveç’in NATO üyeliğine hayır denmelidir!" ifadelerini kullandı.

Komünistlerden milletvekillerine açık mektup: ABD’nin çıkarlarına onay vermeyin, İsveç'in NATO üyeliğine hayır deyin!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü’nü imzalayıp meclise yollaması sonrası Milletvekillerine açık mektup yayımladı.

TKH’nin yayımladığı açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclis’i emperyalizme boyun eğmemelidir. NATO’nun genişlemesine ve İsveç’in NATO üyeliğine hayır denmelidir!” ifadeleri kullanıldı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, emperyalist işgale karşı kurulmuş bir Meclis’tir. Emperyalizmin çıkarlarına göre değil emperyalizme karşı karar almalıdır” denilen açıklamada ABD’nin çıkarlarına onay vermeyin!, ABD’yi sevindirmeyin, NATO’nun ekmeğine yağ sürmeyin!” denildi.

Türkiye Komünist Hareketi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

FETÖ’yü besleyen, İsrail’in koruyan ABD’yi sevindirmeyin! İsrail’in hamisi ABD’ye ders ver!

“İsveç’in NATO’ya katılım protokolü Erdoğan tarafından imzalanarak Meclis’e sunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclis’i emperyalizme boyun eğmemelidir. NATO’nun genişlemesine ve İsveç’in NATO üyeliğine hayır denmelidir!

Çünkü İsveç’in NATO üyeliği, ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmettir. İsveç’in NATO’ya katılımı, barışın değil tersinden Avrupa’da savaşın tohumlarını ekmektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, emperyalist işgale karşı kurulmuş bir Meclis’tir. Emperyalizmin çıkarlarına göre değil emperyalizme karşı karar almalıdır.

Unutma, dün FETÖ’yü besleyen ABD idi. Bugün İsrail’in arkasındaki güç yine ABD emperyalizmidir. NATO da emperyalist yayılmacılığın savaş aygıtı olan bir terör örgütüdür.

ABD’nin çıkarlarına onay vermeyin!

ABD’yi sevindirmeyin, NATO’nun ekmeğine yağ sürmeyin!”