Liselerde gerici uygulamalar devam ediyor: Yılbaşı süsleri kaldırıldı

İzmir/Bornova Cem Bakioğlu Lisesinde öğrencilerin yılbaşını kutlamak için sınıflarına koydukları süsler kaldırıldı. Süsler öğrencilere siyah çöp poşetinde geri verildi.

Liselerde gerici uygulamalar devam ediyor: Yılbaşı süsleri kaldırıldı

ÖZEL HABER

Gazete Yurtsever’in ulaştığı  habere göre İzmir/Bornova Cem Bakioğlu Lisesinde bir sınıfta öğrencilerin yılbaşını kutlamak için koyduğu süsler örf ve adetlere uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Günün sonunda ise yılbaşı süsleri öğrencilere ayıp bir şeymiş gibi siyah bir çöp poşetinde öğrencilere geri verildi.

Okul yönetimin aldığı karara tepki gösteren öğrenciler şu açıklamada bulundu:

“İzmir/Bornova Cem Bakioğlu Lisesinde bir sınıfta öğrencilerin yılbaşını kutlamak için koyduğu süsler örf ve adetlere uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Üstüne günün sonunda yılbaşı süsleri öğrencilere ayıp bir şeymiş gibi siyah bir çöp poşetinde geri verildi. Bunun aynı gerekçe ile müdahale edilen ilk ve son sınıf olmadığını biliyoruz. Bu örf ve adetlerin kime ait olduğunu sorgulamak lazım; ülkemizde yaşayan insanlara mı yoksa gerici iktidara mı? Öğrencileri bu şekilde baskılayanlara kötü haber! Liseliler olarak biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Biz biliyoruz ki onlar öğrencilerin konuşmasından, tartışmasından ve eleştirilmekten çok korkuyorlar. Bu yüzden liseliler olarak sıra arkadaşlarımızla beraber okullardaki gerçek sorunları, protokol yapılan tarikatları, öğrencilerine bir öğlen yemeği bile veremeyen devletin durumunu ve okulların, üniversitelerin, eğitimin içini boşaltan, gericiliği eğitime entegre etmek isteyen hükümet hakkında konuşmaya devam edeceğiz. Basit bir kutlamaya bile bu kadar hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmeyi başaran bakanlığın ne zaman gerçekten eğitim için bu kadar hızlı ve etkili kararlar alacağını çok merak ediyoruz. Daha dün meslek liseli bir sıra arkadaşımız staj yaptığı iş için gittiği yerde 2. kattan düşerek öldü. Müdürlerimiz ve bakanlığın ise yılbaşı kutlamasını engellemekten başka derdi yok.”