Medvedev: Ukrayna'nın batısını vurmalıyız

Medvedev, "Eğer Kiev pisliği Karadeniz'de bir çevre felaketi düzenlemek istiyorsa, bunu kendi topraklarının yakında Polonya'nın eline geçecek ve bunun ardından yüzyıllarca berbat kokacak olan kısmında yapmalı" dedi.

Medvedev: Ukrayna'nın batısını vurmalıyız

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı (Rosmorreçflot), Ukrayna ordusunun bu sabah Kerç Boğazı’ndaki ‘Sig’ adlı tankere insansız botla saldırdığını, geminin sağ tarafında makine dairesinin bulunduğu noktada delik açıldığını duyurmuştu. Gemide yakıt sızıntısı olmadığı bildirilmişti.

Telegram hesabından açıklama yaparak saldırıya tepki gösteren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, “Eğer Kiev pisliği Karadeniz’de bir çevre felaketi düzenlemek istiyorsa, bunu kendi topraklarının yakında Polonya’nın eline geçecek ve bunun ardından yüzyıllarca berbat kokacak olan kısmında yapmalı” dedi.

Görünene göre Odessa ve İzmail’deki tesislere yapılan atışların Kiev’e az geldiğini kaydeden Medvedev, Kerç Boğazı’ndaki saldırıya Ukrayna’nın batısını vurarak karşılık verilmesi gerektiğini vurguladı.