'Metamorfoz' oyuncularına çağrı yaptı: 'Bu diziden çekilin'

CHP Milletvekili Tanrıkulu, TRT'de yayınlanan ve Osman Kavala ile ilgili olduğu iddia edilen dizide rol alan oyunculara diziyi bırakma çağrısında bulundu.

'Metamorfoz' oyuncularına çağrı yaptı: 'Bu diziden çekilin'

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, 6 yıldır cezaevinde olan Kavala’yı konu alan aldığı iddia edilen Metamorfoz dizisine tepki gösterdi.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Beni üzen hadise şu; hepimizin vergileri ile kamu yayıncılığı yapmak zorunda olan TRT’nin bir itibar suikastına aracı olması. Bu yöntemi 15 Temmuz’dan önceki uygulamalardan biliyorduk. Yani kanallarda birçok itibar suikastı yapılıyordu. Hedef gösteriliyordu insanlar. AKP, bu yöntemi devam ettiriyor. TRT’de bizim vergilerimizle yapılan dizide Osman Kavala hedef gösteriliyor, milyonlara hedef gösteriliyor.”

“Bu diziyi derhal yayından kaldırın. Bu, büyük bir utanmazlıktır, büyük bir düşmanlıktır ve büyük bir kindir. Bu dizinin bir an evvel TRT’den yayından kaldırılmasını talep ediyorum” diyen Tanrıkulu, dizide rol alan oyunculara da, “İleride kendileri için büyük bir sabıka kaydı olacak, bu dizide bu şekilde oynamaları. Dolayısıyla onları da Meclis’ten farkındalığa davet ediyorum. Bu itibar suikastına aracı olmayın ve bu dizinden çekilin” çağrısı yaptı.