Reklam
Kategoriler: İç Açı

Muhammed Yakut gündem oldu: Sedat Peker’in avukatından açıklama

Reklam

YouTube kanalı üzerinden paylaştığı videolarla sosyal medyanın gündemine oturan Muhammed Yakut, sosyal medyanın gündemine oturan açıklamalarda bulunuyor.

Rabia Naz cinayetinden, Türkiye sağ siyasetin karanlık yüzü Mehmet Ağar’a kadar pek çok konuda çarpıcı iddialar ortaya atan Yakut’un ülkücü mafya lideri Sedat Peker’le ilişkili olduğu öne sürüldü.

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın ise “Yakut’u Sedat Peker mi konuşturuyor?” sorusuna yanıt verdi.

KRT canlı yayınında konuşan Barkın, “Ben kendisiyle (Sedat Peker) iletişim kurmam sonucunda elde ettiğim bilgileri paylaşabilirim. Kendisinin (Muhammed Yakut) yaklaşık 25 yıldır tanımış olduğu eski bir dostu’ dedi.

Barkın, “Yakut’un evlatlarıyla Sayın Peker’in evlatları, sürgüne gitmeden önce aynı okullarda eğitim alma hakkına sahipti” ifadelerini kullandı.

“Sayın Peker’in benim dışımda herhangi bir kişiyle iletişim kurması ve paylaşımda bulunması olanaklı olmadığı için Yakutla doğrudan ya da dolaylı bir iletişim kurması mümkün değil” diyen avukat Barkın, “Ben Yakut’u tanımıyorum. Dolasıyla Yakut’un anlattıkları tamamıyla kendi sahibi olduğu bilgilerden ibaret” şeklinde konuştu.

AKŞENER’İN DE GÜNDEMİNDE

Muhammed Yakut’un açıklamaları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de gündemine girdi. Akşener, Ankara’da katıldığı temel atma töreninde konuşurken “Dün akşam tesadüfen Muhammed Yakut diye bir arkadaşın ortaya koyduğu iddiaların olduğu bir video izledim. Muhtemelen bir çoğunuz izlediniz. Daha evvel de Sedat Peker’in videolarını izledik. Bu iddiaların binde biri doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam