Netanyahu'dan esir anlaşması öncesi açıklama: Savaşın devamı için olanak sağlayacak

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail kabinesindeki Filistin ile yapılması beklenen esir takası anlaşmasına yönelik oylama öncesi yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin anlaşmayı desteklediğini ve savaşın devam edeceğini belirtti.

Netanyahu'dan esir anlaşması öncesi açıklama: Savaşın devamı için olanak sağlayacak

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ve Filistin ile yapılması beklenen esir takası anlaşmasına yönelik İsrail kabinesindeki oylama öncesi açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, tüm kabineyi Gazze Şeridi’nde esir İsraillilere karşılık Filistinli mahkumların takas edilmesini öngören anlaşmayı desteklemeye çağırarak, “güvenlik güçlerinin anlaşmayı desteklediğini ve Hamas’a karşı savaşın devam edeceğini” söyledi.

“SAVAŞIN DEVAMI İÇİN OLANAK SAĞLAYACAK”

Netanyahu, beklenen esir takası anlaşmasına atıfta bulunarak, “Bu gece önümüzde zor bir karar var ama bu doğru bir karar. Tüm güvenlik güçleri bunu tamamen destekliyor. Savaş kabiliyetimizin zarar görmeyeceğini, tam tersine IDF’nin savaşın devamı için hazırlanmasına olanak sağlayacağını anladılar” dedi ve şunları ekledi:

Burada bir kez daha açıkça ifade etmek istiyorum. Savaşa devam ediyoruz ve tüm hedeflere ulaşana kadar bunu sürdüreceğiz. Hamas’ı ortadan kaldıracağız, kaçırılanların hepsini geri getireceğiz ve Gazze’de İsrail’i tehdit eden hiçbir unsurun kalmayacağını garanti edeceğiz.

İsrail Başbakanı, “Nasılki savaş aşamalı ise, esirlerin serbest bırakılması da aşamalı olacak” ifadesini kullandı.

İsrail kabinesinde anlaşmaya ilişkin tartışmalar devam ederken, anlaşmaya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.