Peskov'dan Filistin açıklaması

Filistin-İsrail arasında gerçekleşen çatışmalar hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov Rusya'nın taraflar arasındaki eşit mesafeyi koruması gerektiğini söyledi.

Peskov'dan Filistin açıklaması
Sputnik’te yer alan habere göre Rossiya-1 televizyonuna demeç veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmesinde, “İki ülkeyle diyaloğu sürdürüyoruz. Kuşkusuz, sadece ‘terör eylemi’ olarak nitelendirilebilecek eylemlerin kınanmaması mümkün değil. Ancak bu durumun öncü gelişmelerinin olduğu da unutulmamalı” ifadelerini kullandı.

‘EŞİT MESAFEYİ KORUMALIYIZ’

“Eşit mesafeyi korumalıyız. Çözüm sürecine katılma hakkını bize sadece bu verecek. Rusya, çözüm sürecinde rol oynayabilir ve oynayacak” diye konuşmasına devam eden Kremlin Sözcüsü, Moskova için dengeli bir yaklaşım sergilemenin ve çatışmanın iki tarafıyla da temasta kalmanın önemli taşıdığını vurguladı.
Rusya’nın hem Filistinlilerle hem de İsraillilerle çok eskiye dayanan tarihi bağlara sahip olduğuna da dikkat çeken Peskov, “İsrail’e taşınan milyonlarca vatandaşımız ve onların güvenliğinin sağlanması, bizi birbirimize bağlıyor” diye ekledi.