Sadr'dan hükümete çağrı: ABD Büyükelçiliğini kapatın

Irak’taki Şii Sadr Hareketinin lideri Mukteda es-Sadr yaptığı açıklamada ABD’nin İsrail’e verdiği destekten dolayı ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğinin kapatılması çağrısında bulundu.

Sadr'dan hükümete çağrı: ABD Büyükelçiliğini kapatın

Irak’taki Şii Sadr Hareketinin lideri Mukteda es-Sadr ABD’nin İsrail’e verdiği destekten dolayı ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğinin kapatılması çağrısında bulundu.

X sosyal medya hesabından açıklama yayımlayan Mukteda es-Sadr, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin tutumunu paylaştı.

“ABD Büyükelçiliği kapatılsın” haştegiyle paylaşım yapan Sadr, “İlk kez Irak hükümeti ile Temsilciler Meclisi’ndeki bütün kesimlerden, ABD’nin Gazze’ye karşı Siyonist teröristlere verdiği sınırsız destek nedeniyle Irak’taki ABD büyükelçiliğinin kapatılması yönünde oy kullanmaya çağırıyorum. Irak’taki tek diplomatlarının Irak’ın güvenliğini istemeyen şeytani milislerin zararından koruma taahhüdüyle birlikte” ifadelerine yer verdi.

Sadr, Irak hükümetinden somut bir adım atmasını beklediğinin altını çizerek, kabul etmemeleri halinde, “Farklı bir tutumumuz olacaktır, onu da daha sonra açıklayacağız” dedi.

Sadr Hareketi mensuplarına da çağrıda bulunan Sadr, hiç kimsenin bireysel eylemde bulunmaması gerektiğini paylaşarak, “Cihat sevdalıları ve ret kutuplarına, ABD Hazinesi’nin yarattığı ekonomik kriz nedeniyle bu talebi reddetmemelerini tavsiye ediyorum, çünkü istenmeyen sessizlik normalleşmeye, eşcinselliğe ve yoksulluğa yol açacaktır” ifadelerini kullandı.