Sınıf Tavrı Sözcüsü Kılıç: Emekçiler ancak örgütlenerek iş cinayetlerine karşı koyabilir

Sınıf Tavrı Sözcüsü Erkan Kılıç, Siirt Şirvan'daki maden ocağında yaşanan göçük sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç "Emekçiler ancak örgütlenerek kendi örgütlü güçleriyle hak gasplarına, iş cinayetlerine karşı koyabilir" dedi.

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kılıç: Emekçiler ancak örgütlenerek iş cinayetlerine karşı koyabilir

HABER MERKEZİ

Sınıf Tavrı Sözcüsü Erkan Kılıç, Siirt Şirvan’daki maden ocağında yaşanan göçük sonrası Yurtsever’e açıklamalarda bulundu.

Kılıç açıklamasında “Siirt Valisi çıkıyor, “her şey kontrol altında, gerekli tedbirler” alındı diyor. Kendi yetki sahasında bulunan bir maden ocağında gerekli kontrol ve denetimleri yapmayan valinin madenci arkadaşlarımızın ölümünden hemen sonra patron yanlısı beyanları, patronların kimlerden cesaret aldığını açıkça gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Erkan Kılıç’ın açıklaması şu şekilde:

Siirt Şirvan’daki maden ocağındaki göçükte maalesef üç arkadaşımızı kaybettik, iki madenci arkadaşımız ise yaralandı. Yine çıkıp “fıtrat” diyecekler “kader” diyecekler. Ne derlerse desinler yaşanan iş cinayetidir ve daha önce yaşanan kazalarda olduğu gibi göz göre göre gelmiştir.

DAHA FAZLA KÂR ETMEK İÇİN ÖLÜMLE YÜZ YÜZE ÇALIŞTIRIYORLAR

Göçüğün yaşandığı maden sahası Cengiz Holding’e ait. Eti Bakır maden sahasında gerçekleşiyor. Cengiz Holdingi hepimiz yakından biliyoruz. AKP döneminde aldıkları sayısız kamu ihaleleriyle, vergi muafiyetleriyle, teşviklerle zenginleştiler. Emekçilerin alın terinden çalarak zenginleşenler, şimdi de daha fazla kâr etmek için emekçileri kendi maden ocaklarında ölümle yüz yüze çalıştırıyorlar.

Siirt Valisi çıkıyor, “her şey kontrol altında, gerekli tedbirler” alındı diyor. Kendi yetki sahasında bulunan bir maden ocağında gerekli kontrol ve denetimleri yapmayan valinin madenci arkadaşlarımızın ölümünden hemen sonra patron yanlısı beyanları, patronların kimlerden cesaret aldığını açıkça gösteriyor.

Bu maden sahasında yaşanan kazanın ilk olmadığını biliyoruz. Son kaza da olmayacağını biliyoruz. Patronların arkasında siyasi iktidar varken, daha fazla kâr etmek için her şeyi yapacaklar.

Sınıf Tavrı olarak iş cinayetlerinin normalleştirmesine izin vermeyeceğiz. Emekçiler ancak örgütlenerek kendi örgütlü güçleriyle hak gasplarına, iş cinayetlerine karşı koyabilir.