TKH Gençliği'nden 1 Mayıs mesajı: Tüm değerleri yaratan işçi sınıfıyla birlikte yeni bir mücadeleyi yükseltiyoruz

"Gençlik, tüm değerleri yaratan işçi sınıfıyla birlikte yeni bir mücadeleyi yükseltiyor ve memleketi sömürücülerden, patronlardan, gericilerden kurtarmanın kavgasına omuz veriyor."

TKH Gençliği'nden 1 Mayıs mesajı: Tüm değerleri yaratan işçi sınıfıyla birlikte yeni bir mücadeleyi yükseltiyoruz

Yaklaşan 1 Mayıs’a ilişkin TKH Gençliği’nden Evrim Saldıran Gazete Manifesto’ya açıklamalarda bulundu. Saldıran, “Bizler 1 Mayıs’a eşitliğin, özgürlüğün, lâikliğin, bağımsızlığın ve sosyalizmin sesini yükselterek gidiyoruz. Çünkü şunu biliyoruz, memleketi teslim almaya çalışan bu düzenin iyileştirilecek, yama yapılacak bir yanı bulunmuyor.” diyerek şunları kaydetti:

“Öncelikle gençliğe dair konuşulacak her başlığın memleketle ilgili olduğunu başa yazarak başlamamız gerekiyor. Türkiye’de gençliğin sorunlarının memleketin sorunlarından ayrıksı ele alınması büyük bir hatadır. Gençlik de diğer toplumsal dinamikler gibi sistemden, onun yarattığı kültürden ve siyasal toplumsal ortamdan belirlenir ve şekillenir. Bu açıdan 2023 1 Mayıs’ı Türkiye’de işçi sınıfının kapitalizme, temsilcisi AKP iktidarına ve düzenden beslenen tüm düşüncelere karşı mücadeleyi yükselteceği bir kesit olacağı için gençlik açısından da önem arz etmektedir.

Geleceksizlik, işsizlik, depresyonlarla boğuşan gençlik bu düzene karşı tepkisini tam da sömürü düzenine karşı mücadelenin yükseltildiği 1 Mayıslarda da ortaya çıkartmalıdır.

2023 1 Mayısının önemi ülkenin içinden geçtiği süreçte yatıyor. Depremle birlikte rant ve kâra dayalı bu düzenin insanca bir yaşamdan çok uzak olduğu ve bu düzenin devam ettiği her anın gençler, kadınlar, emekçiler için büyük bir yıkım olduğu gerçeği önümüzde duruyor. Aynı zamanda Türkiye önemli bir seçime gidiyor. Sınıfsal olarak AKP’den farklı olmayan Millet İttifakı topluma ve gençliğe çözüm olarak sunuluyor. Tam da böyle bir tabloda düzen karşıtı mücadelenin yükselmesi ülkenin kurtuluşu için olduğu kadar gençliğin gelecek mücadelesi açısından da önemli bir yere oturuyor.

Bizler 1 Mayıs’a eşitliğin, özgürlüğün, lâikliğin, bağımsızlığın ve sosyalizmin sesini yükselterek gidiyoruz. Çünkü şunu biliyoruz, memleketi teslim almaya çalışan bu düzenin iyileştirilecek, yama yapılacak bir yanı bulunmuyor. Bu düzen devam ettiği sürece iyi bir geleceğe erişmek, insanca yaşamak mümkün değil. Dolayısıyla gençlik, tüm değerleri yaratan işçi sınıfıyla birlikte yeni bir mücadeleyi yükseltmelidir ve memleketi sömürücülerden, patronlardan, gericilerden kurtarmanın kavgasına omuz vermelidir.

Eğitimi piyasaya açan, gençliği okumak için kredilere mahkûm eden, gerici tarikat ve cemaatlerin eline iten bu düzenle yalnızca komünistler hesaplaşabilir. Düzen partilerinin gençliğe yönelik söylemlerinin ise oy almaktan ve büyük bir aldatmacadan ibaret olduğu görülmelidir. Gençliğin talepleri özel okul ve yurtların devletleştirilmesidir. Her öğrenciye barınma, beslenme, ulaşım hakkının ücretsiz sağlanmasıdır. İş garantisidir. İşsizliğin yasaklanmasıdır. Çocuk işçiliğin son bulmasıdır. Arkadaşlarımızı intihara sürükleyen, taciz haberleriyle gündeme gelen geleceğimizi karartmayı hedefleyen tarikat ve cemaatlerin kapatılmasıdır.

Tüm bunları hayata geçirebilecek tek güç ise işçi sınıfı ve komünistlerdir. Dolayısıyla gençlik ayağa kalkmalı, düzene sırt dönmeli. Sıtmaya razı olmamalı ve sosyalizm mücadelesine katılmalıdır.

Tüm gençliği 1 Mayıs’ta alanlara, işçi sınıfının partisi Türkiye Komünist Hareketi saflarına çağırıyoruz.”