TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Sancaktepe'de emekçilerle buluştu

Aysel Tekerek, Sancaktepe'de emekçilerle buluştu. Tekerek yaptığı konuşmada "Yeni bir Cumhuriyetin burada buluşan emekçilerin omuzlarında yükseleceğini" ifade etti.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Sancaktepe'de emekçilerle buluştu

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek Sancaktepe emekçileri ile buluştu, Yeni Bir Cumhuriyet Sosyalist Türkiye yürüyüşüne davet etti.

Sancaktepe’de yaşayan ilerici, yurtsever emekçiler aileleri ile bir araya geldi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Filistine dönük İsrail işgali ve katliamını protesto ederek konuşmasına başladı.

Genel seçimler sonrası düzen muhalefetinin emekçileri ortada bıraktığını, komünistlerin ise seçimden önce verdiği mücadeleyi daha da büyüterek devam ettireceğini belirtti.

Cumhuriyetin 100.yılında patronların, yobazların ve emperyalistlerin Cumhuriyet fikrine düşman olduklarını, Yeni Bir Cumhuriyetin burada buluşan emekçilerin omuzlarında yükseleceğini ifade etti.

29 Ekim Pazar günü saat 14.00 de Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş parkından başlayacak yürüyüşün laiklik, bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük yürüyüşü olduğu belirtildi.

Aysel Tekerek ardından söz alan İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil laiklik mücadelesi ve Laiklik Meclisini anlattı.

Laiklik Meclisinin mücadele programı olan ÇEDES ve eğitim gericileştirilmesi, Anayasa gündemi, tarikat ve cemaatlerin faaliyetlerine karşı Takip Merkezi başlıkları gündeme getirldi.

Emekçilerin, İKD üyesi kadınların ve liselilerin yoğun bir şekilde katıldığı buluşmanın tekrarlamasına ve sosyalizm mücadelesinin büyütülmesine hep birlikte karar verildi.