Ukrayna ordusu gazetecilere İHA'yla saldırdı iddiası

Zaporojye Bölgesi’nde Ukrayna ordusunun saldırılarıyla ilgili bir materyal üzerinde çalışan Rus gazeteciler grubunun insansız hava aracı (İHA) saldırısına uğradığını, Rossiya-24 televizyonu muhabirinin yaralandığı açıkladı.

Ukrayna ordusu gazetecilere İHA'yla saldırdı iddiası

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bugün Ukrayna ordusuna ait bir İHA, Zaporojye Bölgesi’ndeki sivil yerleşimlere yönelik saldırılara ilişkin haber materyali hazırlayan bir grup Rus gazeteciye şarapnel bombası attı.

Sputnik’te yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, bugün Ukrayna ordusuna ait bir İHA, Zaporojye Bölgesi’ndeki sivil yerleşimlere yönelik saldırılara ilişkin haber materyali hazırlayan bir grup Rus gazeteciye şarapnel bombası attı.

Saldırıda Rossiya-24 televizyonu muhabiri Boris Maksudov yaralandı. Maksudov derhal tahliye edilerek Rusya Savunma Bakanlığı’na ait bir hastaneye kaldırıldı. Muhabirin hayati tehlikesi olmadığı kaydedildi.

“ÇARESİZLİKTEN KAYNAKLANAN BİR İNTİKAM”

Rossiya-24 televizyonu ve Sputnik’in de içinde yer aldığı Rossiya Segodnya Uluslararası Medya Grubu’nun Genel Müdürü Dmitriy Kiselev, Sputnik’e açıklamasında, Ukrayna ordusunun Rus gazetecilere yönelik İHA saldırısını şu sözlerle değerlendirdi:

Bu, çaresizlikten dolayı gazetecilerden intikam almaktır. Sırf gazetecileri hedef alan bir saldırı başka nasıl anlamalıyız?