Ülkeye dönen Avrupa şampiyonuna yurttaşlardan coşkulu karşılama

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, ülkeye döndü. Kaptan Eda Erdem Dündar, "Çok mutluyuz, yine ülkeyi arkamızda birleştirdiğimizi görmek inanılmaz bir güç veriyor" dedi.

Ülkeye dönen Avrupa şampiyonuna yurttaşlardan coşkulu karşılama

2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul’a geldi.

Organizasyonun düzenlendiği Belçika’nın başkenti Brüksel’den yola çıkıp İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçak, bir havacılık geleneği olan ‘su tagı’yla karşılandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı taşıyan uçağa itfaiye araçlarının sirenleriyle karşılama de yapılırken, sonrasında Türk bayraklarıyla donatılmış ‘follow me’ araçları eşlik etti.

Uçaktan inerek otobüse binen milliler, havalimanının VIP bölümüne doğru yola çıktı.

Yurttaşlar burada A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı karşılarken kaptan Eda Erdem Dündar, “Cumhuriyet’imizin 100. yılında çok iyi bir sezon geçiriyor Filenin Sultanları ve ikinci şampiyonluğumuzla karşınızdayız. İlk önce Milletler Ligi, sonra Avrupa Şampiyonası…” dedi.

Eda Erdem Dündar şöyle devam etti: “Çok mutluyuz, yine ülkeyi arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda bizleri desteklediklerini görmek inanılmaz bir güç veriyor. Çok teşekkür ediyoruz herkese destekleri için.”