Yargıda rüşvet iddialarıyla gündeme gelen hakim açığa alındı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın, Anadolu Adliyesi’ndeki rüşvet ve usulsüzlük iddialarında adı geçen isimler arasında yer alan hakim Sidar Demiroğlu görevden alındı.

Yargıda rüşvet iddialarıyla gündeme gelen hakim açığa alındı

Yargıda rüşvet iddialarıyla gündeme gelen hakim Sidar Demiroğlu görevden alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın, Anadolu Adliyesi’ndeki rüşvet ve usulsüzlük iddialarında ismi geçen İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı.

Başsavcı Uçar, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdiği dilekçede daha önce sulh ceza hakimi olarak görev yapan Demiroğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı isimlerin bir dizi usulsüz işleme imza attığını öne sürmüştü.

Söz konusu iddiaların ortaya atılmasından üç gün sonra ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başsavcı İsmail Uçar’ın gönderdiği ihbar dilekçesi kapsamında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın, Anadolu Adliyesi’ndeki rüşvet ve usulsüzlük iddialarını HSK’ye ilettiği yazıyı BirGün’den Timur Soykan’ın haberiyle ortaya çıkmıştı. İsmail Uçar, yazıda “Kimi yargı mensupları devletten alacağı varmış gibi her türlü kirli işi yapmayı kendinde hak görmeye başladı… Yargı içinde oluşmaya başlayan çete ve çetecikleri yok etmek gerekiyor… Uyuşturucu gibi kötü bir melaneti hoş gören, örgüt elebaşlarını yine suç işleyeceklerini bile bile yargılama ile yapmadan salıveren örgütlü ya da örgütsüz yapılar çökertilmeli” demişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, haberin üzerinden 3 gün geçtikten sonra yaptığı açıklamada, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar tarafından gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını bildirilmişti.

İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcılığı’nın da dilekçede adı geçen yargı mensupları dışındaki olaylar ve kişiler hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıkmıştı.