YSP: Yüzlerce sandıkta oylarımız YSK eliyle başka partilere yazılmıştır

Yeşil Sol Parti, 1000’in üzerinde yanlış giriş olduğunu, tüm Türkiye’deki sandıkları incelediklerini duyurdu.

YSP: Yüzlerce sandıkta oylarımız YSK eliyle başka partilere yazılmıştır

14 Mayıs seçimlerinin üzerinden geçen ikinci günde, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sistemindeki verilerin siyasi partilerle paylaşılması ve sandık sonuç tutanakları ile karşılaştırılması sonucunda çok sayıda oyun YSK’nin sistemine ‘yanlış’ geçirildiği ifade ediliyor.

Yurttaşların Twitter üzerinden paylaştığı tutanaklarda bazı ilçelerde Yeşil Sol Parti’nin (YSP) oylarının YSK’ye aktarılırken MHP’ye yazıldığı görülüyor.

Konuya ilişkin MYK’sını toplanan YSP, toplantı devam ederken sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. YSP’nin açıklamasında, “Yüzlerce sandıkta oylarımız YSK eliyle başka partilere yazılmıştır. Seçimin güvenli geçtiğiyle övünen YSK bu sahtekarlığı derhal düzeltmelidir” denildi.

HDP’nin Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de “193 bin sandıktaki verilerin tamamını inceleyeceğiz, her bir hatayı düzelteceğiz, oylarımıza sahip çıkacağız. Bize gönül verenler müsterih olsunlar. Partilerine verdikleri oyun partiye ulaşması için bütün arkadaşlarımızla çalışıyoruz, her oyun takipçisi olacağız. Halkımız müsterih olsun” dedi.