AKP MKYK üyesinden malumun ilamı: Bu seçimler bizim için bir Uhud Savaşı yenilgisi oldu

AKP MKYK üyesi Ali Karakaş seçim sonuçlarına dair değerlendirmeler yaptı.

AKP MKYK üyesinden malumun ilamı: Bu seçimler bizim için bir Uhud Savaşı yenilgisi oldu

AKP MKYK üyesi Prof. Dr. Ali Karakaş 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bu seçimler bizim için bir Uhud Savaşı yenilgisi oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Karakaş 31 mart seçimlerini Uhud Savaşına benzeterek “AK Parti’ye gönül veren insanlar açısından ben bu seçimi şuna benzetiyorum; hatırlarsınız Müslümanlar Bedir Savaşı’nda büyük bir zafer kazanmışlardı ama akabinde bir de Uhud Savaşı yapıldı. Uhud savaşında müslümanlar ciddi bir kayıp yaşadılar, yani yenildiler ama bu yenilgi onlara daha büyük bir güç verdi. Şunu söylemek istiyorum; 22 yılda kazanılan 17 tane seçim bizim için bir nevi Bedir’deki zafer gibiydi. Ama 31 Mart 2024 seçimleri bizim için bir Uhud Savaşı’ndaki yenilgi gibi oldu” dedi.

Rûdaw TV‘ye konuşan Karakaş, “AK Parti’nin 2002 ruhuna geri dönmesi lazım. AK Parti’ye güç veren, AK Parti’yi seçen kitle varoşlardaki insanlardı, fakirlerdi, mağdurlardı, mazlumlardı. AK Parti’nin bu sese biraz daha kulak vermesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. İkincisi AK Parti temsilcilerinin ilçelerden tutun en yukarıya kadar, vatandaşla daha çok hemhal olması lazım. Vatandaşla daha çok yakın temas kurması gerekiyor.” şeklinde yorumda bulundu.

AKP MKYK üyesi Ali Karakaş’ın röportajında öne çıkan diğer değerlendirmeleri şu şekilde:

“Türkiye’nin geneli açısından söyleyin bir defa hayat pahalılığı bir gerçek, bu hayat pahalılığın tabii ki nedenleri var. Türkiye büyük bir deprem yaşadı, Covid-19 salgını yaşadı, 15 Temmuz’u yaşadı, Ukrayna savaşını, Suriye savaşını yaşadı. Türkiye bütün bunların merkezinde olan bir ülke. Bütün bunlara rağmen AK Parti eğer bugün hâlâ dimdik ayakta durabiliyorsa, bu ülkeyi ayakta tutabiliyorsa yine bu Sayın Cumhurbaşkanımızın basireti ve büyük siyasi dahası sayesindedir. Yani birincisi Türkiye genelindeki hayat pahalılığı, ikincisi emeklilerle ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Biz seçim çalışmaları yaptığımız zamanlar da 65 yaş üstü insanlar bu şikayetlerini dile getiriyorlardı.”

“Türkiye’nin bugün bir ekonomi politikası var, Sayın Cumhurbaşkanımız popüler davranmadı, çıkarcı davranmadı. Bu ekonomi politikasının gidişatına zarar verecek şekilde adım atmak istemedi. Üçüncüsü özellikle AK Parti’ye gönül veren inançlı seçmelilerin birçoğu Gazze meselesinden dolayı sandığa gitmedi.”

(Diyarbakır’da AKP oylarının yüzde 17’ye düşmesi hakkında) “Hayır yüzde 17’ye düştü de ama düşünün 2019 seçimlerinde HÜDA PAR yoktu, Yeniden Refah Partisi yoktu. Yani HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi’nin aldığı oy oranı yüzde 11, bizde yüzde 17 aldık, üst üste eklediğiniz zaman kaç ediyor? Yüzde 28 ediyor. Bütün bu sıkıntılara rağmen biz Diyarbakır’da aslında yüzde 28 oy aldık, yani başarısız değiliz. Biz çok çalıştık. Asıl oy kaybının Türkiye’nin doğusundan çok batısında yaşandığını düşünüyorum. Bursa’ya bakın, Konya’ya bakın, diğer batı illerine bakın.”

Karakaş konuşmasında kendileri için en sürpriz ve şaşırtıcı sonucun Adıyaman ve Bursa’da ortaya çıktığını, o düzeyde bir oy kaybını beklemediklerini de ifade etti.