AKP'li belediyeden tarikat buluşması

Tarikatlara yönelik adımlarıyla sık sık gündeme gelen AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin "Gazze kermesiyle" Ensar Vakfı'nın da yer aldığı çeşitli gerici oluşumları bir araya getirdiği ortaya çıktı.

AKP'li belediyeden tarikat buluşması

Daha önce de tarikatlara desteği gündem olan AKP’li Üsküdar Belediyesi, 1-10 Aralık tarihleri arasında Gazze için kermes düzenledi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, belediyenin hazırladığı tanıtım afişinde, çocuklara yönelik cinsel istismar skandalıyla bilinen Ensar Vakfı, Onursal Başkanlığı’nı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yaptığı Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği, yolsuzluk skandalıyla bilinen Deniz Feneri, iktidara yakınlığıyla bilinen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı’nın ismi yer aldı.

Ayrıca Erenköy, Menzil ve Nur cemaati gibi cemaatlerle bağlantılarıyla da bilinen bazı vakıf ve dernekler de organizasyona katıldı. Bunların arasında Sadakataşı Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Beşir Derneği, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği de bulunuyor.

“STK VE YARDIM KURULUŞU” İFADELERİ KULLANILDI

Organizasyon kapsamında “kuruluşlar” stand açarak satış yaptı. 1 Aralık’ta düzenlenen açılış etkinliği, “Türkiye’nin önde gelen 15 STK ve yardım kuruluşu, Filistin için buluştu” sözleriyle duyuruldu.

AKP’li Üsküdar Belediyesi, belediyeye ait mülkü eğitim ve yurt faaliyetlerinde kullanmaları için Nakşibendi tarikatına bağlı Erenköy Cemaati’nin vakfına 49 yıllığına kiralamıştı.