AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden önce üniversite, şenlik takvimini duyurdu.

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

ODTÜ Şenliği’ne ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İnek Bayramı’na yapılan engellemelerden sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin şenliği gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmişti. Haberi ilk duyuran Yurtsever olmuştu.

Duruma tepki gösteren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri tepkilerini açtıkları sosyal medya hesaplarından #aybüşenliğinesahipçıkıyor ve #aybüşenliktenvazgeçmeyecek etiketleriyle duyurmuştu. Rektörün öğrencilerle buluşma etkinliğinde de söz alan öğrenciler şenlikten vazgeçmeyeceklerini bir kez daha dile getirmiş ayrıca söz alan bir öğrenci Filistin Savaşı’nın şenliğin iptaline gerekçe olamayacağını, öğrencilerin özgür Filistin’in tarafında olduklarını; Filistin ile dayanışmak adına şenlikte bağış toplanabileceğini söylemiş ve salondaki öğrenciler bu öneriye alkışlarla destek vermişlerdi. Öğrenciler aynı etkinlikte rektörden şenliğin yapılacağına dair söz istemişler ancak rektör gözden geçiriyoruz deyip söz vermekten kaçınmıştı.

Öğrencilerin şenlik direnişini duyurmak adına açtıkları sosyal medya hesaplarından ilan ettiğine göre bugün 13.30’da öğrenciler bir kez daha ‘şenliğimizden vazgeçmiyoruz’ demek için toplu bir şekilde rektörlüğe dilekçelerini ileteceklerdi. Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre, öğrencilerin dilekçelerini verip basın açıklamalarını yapmalarından hemen önce Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor daire başkanlığı şenliğin 21 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. İletişime geçtiğimiz öğrenci son olarak karardan memnun olduklarını şenliğe sahip çıkan tüm herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.