Böyle pişkinlik görülmedi: AKP'li Zeybekçi "Katliam ayrı, İsraille ticaret ayrı" dedi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi İsrail ile ticaret ilişkilerini değerlendirdiği konuşmasında, "Katliamı kınıyoruz ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke" dedi.

Böyle pişkinlik görülmedi: AKP'li Zeybekçi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, İzmir’de mermer ve doğal taş fuarında yaptığı konuşmada İsrail ile ticaret ilişkilerini değerlendirdi.

“Eyvallah! Bu katliamı kınıyoruz” diyen Zeybekçi İsrail’le ticaretin ayrı değerlendirilmesi gerektiğini savundu. İsrail’le ticaretin sürmesi gerektiğini savunan Zeybekçi; “Hassas çalışma yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. Denizli biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var” diye konuştu.

Evrensel’in haberine göre, “Katliam ayrı ticaret ayrı” mesajı veren Zeybekçi, “Yani eyvallah! İsrail’in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. Onunla ilgili daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de çalışıyoruz” dedi.

İsrail’in en büyük kablo tedarikçisinin BBP MYK üyesi Mustafa Semerci’ye ait Denizli’deki Pamukkale Kablo olduğu biliniyor. Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer alan AKP’den milletvekili adayı olan Mustafa Semerci’nin sahibi olduğu Pamukkale Kablo Gazze’ye yönelik saldırılar sürerken ihracat yapanlar arasında yer alıyor.

Mustafa Semerci