Cumartesi Anneleri'nden Akşener'e: Mertlik kim siz kimsiniz

Cumartesi Anneleri 982'nci haftada da basın açıklaması gerçekleştirdi. Kayıp yakınları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi" sözlerine tepki gösterdi.

Cumartesi Anneleri'nden Akşener'e: Mertlik kim siz kimsiniz

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 982’nci haftada da basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 18 Ocak Perşembe günü Sivas’ta söylediği “Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi” sözüne tepki gösterildi.

“OĞLUMU NAMERTÇE ÖLDÜRDÜNÜZ”

29 yıl önce gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız “Ben mertçe oğlumu size getirdim. Siz oğlumu namertçe öldürdünüz. Mertlik kim siz kimsiniz?” dedi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre açıklama öncesi konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri de “Akşener’in açıklaması suçun itirafıdır. Eğer mertçe işlendiyse neden bu suçlar hala karanlıkta. Neden hala failler yargılanmaktan korkuyorlar. Neden biz 28 yıldır mücadele ediyoruz? Neden biz her hafta susturuluyoruz?” ifadelerini kullandı.

Kayıp yakınları ve hak savunucuları, bu hafta 1996 yılında gözaltına alındıktan 1 ay sonra cansız bedeni işkence görmüş halde bulunan Abdullah Canan’ın akıbetini sordu.