Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş, Can Atalay için formül arıyor iddiası

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Numan Kurtulmuş ve Devlet Bahçeli'nin Can Atalay meselesi için de bir araya geldiği öne sürüldü

Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş, Can Atalay için formül arıyor iddiası

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında iki kez ihlal kararı vermesine karşın tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili bazı AKP’lilerin öneriler getirdiği öne sürüldü. Buna göre, konunun daha fazla krize dönüşmemesi için, “Can Atalay’la ilgili milletvekilliğinin düşürülmesi kararının okunması, Atalay’ın AYM’ye yeniden başvuru yapması, yeni kararın TBMM’ye gönderilmesinin ardından da yemin ederek göreve başlaması” önerisinin gündemde olduğu konuşuluyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın köşesinde aktardığı kulise göre, öneriler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de sunuldu.

“Bu meselenin suhuletle çözülmesi en doğru yol” diyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasetteki son görevi olabilecek bu makamda ‘iyi polis’ konumunu korumaya çalışıyor. Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın, Genel Kurul’da okunmasına ancak sonraki aşamaların planlandığı gibi tamamlanması durumunda karar verebileceği iddia ediliyor.

YENİ ÖNERİLER MASADA

Adalet Bakanlığı bürokrasisi dahil hukukçu AKP’lilerin bazıları, Can Atalay kararının okunması sürecinde, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndaki benzer aşamaların gerçekleşebileceğini dile getiriyorlar. Bu öneriyi savunanlar, TBMM Başkanı’nın “Milletvekilliğinin düşürülmesi kararını okutması, bunun ardından yeni bir sürecin başlatılması, Can Atalay’ın AYM’ye yeni bir başvuru yapması, milletvekili hakkını savunan ve tahliye talebinde bulunan yeni karar, direkt TBMM’ye gönderileceği için Yargıtay’ın aradan çekilmesi, TBMM yönetiminin de yemin ettirerek, Atalay’ın göreve başlamasının sağlaması sürecini başlatması” görüşünü dile getiriyor.