Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan Mastra Altın Madeni’ne götürülerek siyanürle ayrıştırılacak.

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Koza Altın, Giresun’daki yeni tesisi için onay aldı. Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan Mastra Altın Madeni’ne götürülerek siyanürle ayrıştırılacak.Öte yandan çevresi yaylalarla çevrili maden sahası, dere ve göllere de yakın bir mesafede bulunuyor.

İzmir, Gümüşhane, Kayseri ve birçok noktada altın madeni işleten ve siyanürlü havuzlarda cevher zenginleştirme işlemi yapan Koza Altın İşletmeleri’ne bir maden için daha “olur” verildi.

Gümüşhane Kürtün ilçesi Yaylalı köyünde açılmak istenen kompleks cevher (gümüş, altın, bakır, demir, çinko) madeni için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi. Şirket tarafından 1923,26 hektarlık alan için maden işletme ruhsatı alınırken ilk etapta 22,04 hektarlık alan için izin alındı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, açık ocak olarak işletilecek olan sahaya 5 yıllık bir ömür biçilirken, yıllık 472 bin 500 ton cevher çıkarılması planlanıyor. Alandan çıkarılacak olan madenler yine aynı şirket tarafından Gümüşhane’de işletilen Mastra Altın Madeni’ne nakledilecek ve burada işlenecek.