Laiklik ihlallerinde bu hafta: Erdoğan'dan Anayasa ihlali, şeriatı savundu!

İktidarın gericilik politikaları hız kazanarak devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İslam'ın hayata dair kurallarının bütünü olan şeriata düşmanlık, dininin kendisine husumettir” sözlerini kullanarak şeriatı savundu.

Laiklik ihlallerinde bu hafta: Erdoğan'dan Anayasa ihlali, şeriatı savundu!

HABER MERKEZİ

Ülkenin her yerine yayılan gerici uygulamalar gün geçtikçe artıyor. MEB’in tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokoller sonucunda tarikatların faaliyeti tatilde devam ederken, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nda ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin tesettüre sokulduğu, erkek çocuklara ise imam cübbesi giydirildiği ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Diyanet Akademisi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı açıklamalarda Şeriat’ı, “İslam’ın hayata dair kurallarının bütünü olan şeriata düşmanlık, dininin kendisine husumettir” sözlerini kullanarak savundu. Yurtsever Haber Portalı olarak ülkemizde yaşanan laiklik karşıtı olayları yazmaya devam ediyoruz. 27 Ocak- 5 Şubat 2024 tarihleri arasında yaşanan ve öne çıkan başlıklar şu şekilde:

27.01.2024- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), anaokuluna mescit zorunluluğu getirilmesini, “İbadetlerini yerine getirmek isteyenlerin, bu ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapıldı” sözleriyle savundu.

27.01.2024– MEB’in tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokoller sonucunda tarikatların faaliyeti tatilde de sürüyor. Server Yaşam Vakfı “Haydi çocuklar camiye”yle, Peygamber Sevdalıları ise “Siyer Yarışması”yla çocukları hedef alıyor. BirGün’ün haberine göre, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları ise MEB ile imzalanan protokol çerçevesinde çocukları hedef alan “Siyer Yarışması” adı altında 11 Şubat tarihinde “yarışma” düzenleyecek. 4 kategoriden oluşan “yarışmada” ise tarikatın hedef kitlesi 4. ile 12. sınıf, 2008 ve sonrası doğumlu olup örgün eğitimde okumayan çocuklar oluşturuyor. Söz konusu yarışmanın sorularını ise Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu hazırlayacak. “O’nu oku, O’nu anla” temasında yapılacak olan “yarışmanın” amacı ise çocuklara Muhammed Peygamber’in hayatının öğrenilmesi ve kendi hayatlarına sürdürmeleri olarak aktarıldı.

 

 

 

 

28.01.2024- Menzil cemaati yaşlı kadını ‘bağış dini bir zorunluluk’ diyerek kandırıp dairelerini elinden aldığı ortaya çıktı.

28.01.2024- Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nda ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin tesettüre sokulduğu, erkek çocuklara ise imam cübbesi giydirildiği ortaya çıktı.

29.01.2024- Afyonkarahisar’da bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Tınaztepe Erkek Öğrenci Yurdu’nda Ülkü Ocakları İl Başkanı’na “karşılama töreni” düzenlendi. Ülkü Ocakları Afyon İl Başkanı Oguz Kağan Diler, üniversite öğrencilerinin kaldığı ve siyasi partilerin girişinin yasak olduğu KYK yurduna törenle giriş yaptı. Yurdun girişinde güvenlik görevlileri ve beraberindeki grup “esas duruş”a geçerek Diler’in geçişini bekledi. Ülkücülerin simgesi “bozkurt” işaretiyle karşılanan Diler’in, daha sonra yurda girdiği ve müdür tarafından makam odasında karşılandığı belirtiliyor.

 

 

 

 

01.02.2024- AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı açıklamalarda Şeriat’ı, “İslam’ın hayata dair kurallarının bütünü olan şeriata düşmanlık, İslam dininin kendisine husumettir” sözlerini kullanarak savundu.

02.02.2024- Milli Eğitim Bakanlığı, cemaat ve tarikatlarla işbirliğine kılıf hazırladı. MEB’in 2024-2028 dönemine yönelik yol haritasında, “Milli ve manevi değerleri önceleyen kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin artırılması gerekir” denildi.

02.02.2024- Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelinde “Gençliğe Değer” projesi kapsamında il ve ilçe müftülükleriyle beraber “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” başlığıyla öğrencileri kamplarda topluyor. Amasya’dan, Sakarya’ya, Bolu’dan Gümüşhane’ye, Bursa’dan Bingöl’e, Eskişehir’den Hakkâri’ye kadar birçok kentte yüzlerce öğrenci bir araya getirildi.

05.02.2024- 10-14 yaş arası çocuklara ‘tesettür defilesi’ düzenledi. TÜGVA’nın düzenlediği etkinlikten çocukların tesettürlü görüntüleri TÜGVA’nın hesaplarında paylaşıldı.