Reklam
Kategoriler: İç Açı

Laiklik Meclisi adliyede yapılan şeriat çağrıları ile ilgili suç duyurusunda bulunacak

Reklam

Dün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yaşanan ve şeriat sloganlarının atıldığı olay ile ilgili Laiklik Meclisi harekete geçtiğini açıkladı.

10 Kasım’da Atatürk’e hakaret içerikli çektiği videoyu yayınlayan Ahmet Bostancı isimli şahsın, İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün (16 Ocak, Salı günü)  görülen duruşmasında, tahliyesine karar verildi. Duruşmayı izlemek üzere İstanbul Anadolu Adliyesi’ne geldiğini söyleyen gerici bir grup, duruşma sonrasında adliye içerisinde tekbir getirerek ve ‘’Yaşasın şeriat’’ sloganları atarak binayı terk etti.

“SORUMLU MAKAMLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Konu ile ilgili “Adliyede şeriat çağrıları karşısında sessiz kalınması kabul edilemez!” başlıklı bir açıklama yayımlayan Laiklik Meclisi konunun takipçisi olacağını duyurdu. Konu ile ilgili Laiklik Meclisi tarafından bugün yapılan açıklama şu şekilde:

10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içerikli çektiği videoyu yayınlayan Ahmet Bostancı isimli şahsın, İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün (16 Ocak 2024 Salı günü) görülen duruşmasında, tahliyesine karar verildi.

Duruşmayı izlemek üzere İstanbul Anadolu Adliyesi’ne geldiğini söyleyen gerici bir grup, duruşma sonrasında adliye içerisinde tekbir getirerek ve “Yaşasın şeriat” sloganları atarak binayı terk etti.

Bu da yetmezmiş gibi, güvenlik görevlileri ve kolluk güçlerinin adeta güvenlik alırcasına adliyeyi terk etmelerine kadar eşlik ettiği söz konusu grup ve mensupları hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından herhangi bir soruşturma başlatılmadığı görülmektedir.

Adliye koridorlarında şeriat sloganları atılması, Anayasa’yı ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Yargı makamlarının bu eyleme sessiz kalması kabul edilemez!

İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğu gereği bu konuda derhal soruşturma başlatmalı, eylemi gerçekleştiren şüpheliler tespit edilerek haklarında gerekli işlemler derhal yürürlüğe konmalıdır!

Laiklik Meclisi olarak Anayasa’yı ortadan kaldırmayı hedefleyen ve laikliği yok sayan bu girişime karşı suç duyurusunda bulunacağımızı bildirirken, sorumlu makamları derhal göreve çağırıyoruz.

Bu vesileyle, adliyelerde hilafet sloganları atan gerici zihniyete karşı hilafetin kaldırıldığı 3 Mart tarihini “Laiklik Günü” olarak kutlama kararı aldığımızı bir kez daha hatırlatırken, yurttaşlarımızı laiklik mücadelesini büyütmeye çağırırız.

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam