Yurtsever'in gözünden 2023 yılı

2023 yılındaki siyasi gelişmeleri ve toplumsal olayları okurlarımız için derledik.

Yurtsever'in gözünden 2023 yılı

“Yurtsever’in gözünden 2023 yılı” başlığıyla hazırladığımız yazı dizisinin Türkiye’deki siyasi gelişmelerin derlemesini yaptığımız “Gericilik, yolsuzluk, deprem, seçimler ve “Türkiye Yüzyılı” dedikleri…” ilk yazısında 2023 yılında ülkedeki yaşanan siyasi gelişmelerin kronolojisini hazırladık. Türkiye açısından 6 Şubat depremleri, 14 – 28 Mayıs seçimleri başta olmak üzere önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı geride bırakırken sermaye iktidarının, AKP’nin ve gericiliğin ülkeyi nereye getirdiğini görmek için aşağıdaki satırlar yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.

2023 yılını ele aldığımız yazı dizimizin “Gericiliğin, laiklik düşmanlığının, tarikatların gölgesinde 2023” ikinci bölümünde gericilerin, tarikat ve cemaatlerin, laiklik düşmanlarının Türkiye’ye dönük attıkları adımları ele aldık. Eğitimden diğer kamu hizmetlerine, siyasetten toplumsal yaşama, devlet kurumlarından diğer toplumsal örgütlenmelere kadar gericilik 2023 yılında hız kesmeden yoluna devam etti.

2023 yılını ele aldığımız yazı dizimizin “2023’ün öne çıkan işçi direnişleri ve toplumsal mücadeleleri” başlıklı üçüncü bölümünde işçi direnişlerine ve toplumsal mücadelelere yer verdik. Ekonomik krizin faturasının emekçilere kesildiği, sermaye gruplarının karlarına kar kattıkları bir yılı daha geride bırakırken emekçiler ise mücadelelerinden vazgeçmedi. Bugünkü yazımızda son bir yılda yurdun birçok noktasında gerçekleşen direnişleri ele aldık.

Tüm bunlara rağmen ülkemizdeki emek, laiklik, bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesi açısından 2024 yılı yeni bir mücadele yılı olacaktır. Tüm okurlarımızı 2024 yılı kutlu olsun.

İyi okumalar.