Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını yaptı. Karahan, "enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda" faizlerin daha da artabileceği mesajını verdi.

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ile yürütülen ateşkes ve esir takası anlaşmasının sonucundan bağımsız olarak Refah’a saldırı düzenleyeceklerini söyledi.

Netanyahu, “Hamas ile ateşkes ve esir takası olsun veya olmasın, İsrail ordusu Hamas’ı yok etmek için Refah’a girecek. Hedeflerimize ulaşmadan savaşı bitirmemiz mümkün değil” dedi.

İsrail’in son günlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah bölgesine düzenlediği saldırılarda can kaybı 25’e yükseldi. İsrail’in katliamlarından kurtulmak için kaçan Filistinlilerin ilk durağı olan Refah, insanî yardımların bölgeye ulaştırıldığı ve Mısır sınırında bulunan Refah Sınır Kapısı’nı da kapsıyor.

ABD Başkanı Antony Blinken, iki gün önce Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Refah saldırısına Washington’un karşı olduğunu belirtmiş ve “Henüz sivillerin etkin bir şekilde korunabileceğine dair bize güven veren bir plan görmedik” demişti.