ÖZEL HABER | Böyle bir kadın "Hatice Kocalı"

75 yaşındaki Hatice Kocalı maden şirketi yetkililerini darp ettiği gerekçesiyle beş yıl hapis isteğiyle yargılanıyor.

ÖZEL HABER | Böyle bir kadın
İlerici Kadınlar Derneği (İKD) 8 Mart vesilesiyle Denizli Tavas ilçesine bağlı Avdan köyünde yaşayan ve Avdan Madencilik Enerji San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri tarafından tarlasına müdahale edilmeye çalışılırken toprağına sahip çıkıp direnen ve şirket yetkililerine geçit vermeyen Hatice Kocalı’a dayanışma ziyaretinde bulundu.
75 yaşındaki Hatice Kocalı maden şirketi yetkililerini darp ettiği gerekçesiyle beş yıl hapis isteğiyle yargılanıyor. Kocalı yargılama sürecinin geri planında yatan Akbelen, İzmir ve Denizli’deki mücadelesini Ankara’ya da taşıdığını anlattı.
İKD temsilcisi Rojda Dolgun’a başından geçen olayları anlatan 75 yaşındaki Hatice Kocalı “Bana daha önce para teklif ettiler. Uzlaşmadım. İnat ettim. Ben o tarlaya her gün emek verdim. 8 çocuk üniversite okudu bu emeğimle. Atalarımız bize bu toprağı satalım diye bırakmadılar. Karakolda bir avuç toprağımı 1 kg altına değişmeyeceğimi söyledim. Sözlerimin arkasındayım. Eğilmem, kırılırım. Ben böyle bir kadınım.” ifadelerini kullandı.
İKD Temsilcisi Rojda Dolgun Hatice Kocalı’nın mücadelesinde dernek olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve 28 Mayıs’ta yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.