Pentagon Orta Doğu'ya savaş gemileri ve uçakları yığıyor

ABD yetkilisi, "Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek ve ABD kuvvetleri için kuvvet korumasını arttırmak için bölgeye ek varlıklar taşıyoruz" dedi.

Pentagon Orta Doğu'ya savaş gemileri ve uçakları yığıyor

ABD, İran’ın İsrail’e yönelik olası misilleme saldırısı ve bölgedeki Amerikan birliklerini etkileyebilecek şiddet olaylarının artabileceği bahanesiyle Orta Doğu’ya ilave savaş uçakları ve gemiler gönderiyor.

The Washington Post’a konuşan bir ABD yetkilisi, “Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek ve ABD kuvvetleri için kuvvet korumasını arttırmak için bölgeye ek varlıklar taşıyoruz” dedi.

Suriye’nin başkenti Şam’daki İran konsolosluk binasına yapılan İsrail saldırısında üst düzey Devrim Muhafızları mensupları ölmüştü. Amerikan medyası son iki gündür, İran’ın İsrail’e yönelik olası misilleme saldırısının her an gerçekleşebileceğini yazıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın misillemesinin “her an” olabileceğini söyledi. Biden, İran’ı İsrail’e saldırmaması konusunda uyararak, “Biz kendimizi İsrail’in savunmasına adadık. İran başarılı olamayacak” ifadelerini kullandı.

İran’ın İsrail’e yönelik olası saldırısının Orta Doğu’da daha geniş çaplı bir çatışmaya yol açabileceği öne sürülerek ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) şefi General Michael Erik Kurilla, dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ile bir araya geldi.