RÖPORTAJ | TKH Antalya Muratpaşa adayı Aksoy: Sermayeye değil, halka hizmet

Yurtsever Haber olarak, TKH'nin Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı Hamza Aksoy ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.  İşte, emek ve emekçiden yana bir adayın vaatleri...

RÖPORTAJ | TKH Antalya Muratpaşa adayı Aksoy: Sermayeye değil, halka hizmet

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, Türkiye Komünist Hareketi’nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı Hamza Aksoy, Antalya’nın yarınları için taşıdığı sosyalist vizyonu Yurtsever Haber ile paylaştı

Okurlarımızın sizi daha iyi tanımaları adına biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben Hamza Aksoy 1981 yılında Balıkesir’de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde tamamladım.1995 yılında Sosyalist İktidar Partisi (SİP) ile sınıf mücadelesine adım attım. Lise yıllarımda Ayvalık’ta turizm işçisi olarak çalışmaya başladım. 2001 yılında stajımı tamamlamak üzere Antalya’ya geldim. Burada aktif olarak turizm işçisi olarak çalıştım. Aynı yıl işçi okullarına katıldım ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi oldum. 2015 yılında parti içi bölünmeler sonucunda Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ile beraber sınıf mücadelesine devam etme kararı aldım. Turizm sektöründe işçi hakları ile ilgili bir dizi çalışmada yer aldım. Turizm Çalışanları Derneği’nin (TUDER) 2016-2021 yılları arasında başkanlığını yürüttüm. (Günümüzde ise aktif olarak TUDER’in yönetim kurulu üyesi olmaya devam etmekteyim). Aynı zamanda Sınıf Tavrı Genel Kurulu’nda turizm işçilerini temsilen yer almaktayım.

Türkiye Komünist Hareketi’nden Antalya’nın Muratpaşa İlçesinden Belediye Başkanı adayı oldunuz. Adaylık süreciniz hakkında ne söylemek istersiniz?

Turizm işçisi olarak partim TKH’nden aday oldum. Parti işçi sınıfını temsil etmek üzere beni aday gösterdi. Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, kadınların, gençlerin umudu olmak için sosyalist mücadelenin güçlenmesi gerekiyor. Toplumcu belediyecilik anlayışımızı toplumla buluşturmak için seçimler bize olanak sağlıyor. Halkımızı örgütlü mücadeleye, sosyalizme güç vermeye çağırıyoruz. Seçim dönemlerinde halk politize olduğu için sürdürdüğümüz sosyalist mücadeleyi daha yüksek sesle, daha geniş emekçi kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz.

Aday olduğunuz ilçede emekçilerin durumu ve çözüm önerileriniz nelerdir?

Aday olduğum ilçede de işçiler örgütsüz. Belediyenin kaynakları emekçi mahallelerine yeterince ulaştırılmıyor. Kamu hizmetleri ihaleler ve özel sektör eliyle yürütüldüğünden yolsuzluk ve rüşvete yol açıyor. Emekçiler barınma, ulaşım sorunları nedeniyle zorlu bir yaşam savaşı veriyor. Biz komünistler olarak kapitalist düzenin, haramilerin saltanatının yıkılması gerektiğini biliyoruz. Bununla birlikte toplumcu yerel yönetimlerin önemini yadsımıyoruz. Kamucu belediyecilik anlayışımıza göre; halkın yerel yönetimlere katılımı sağlanacak, kamusal hizmetlerde ihaleler yasaklanarak özel sektöre devredilmesine, taşeron işçiliğe son verilecek. Bütün kaynaklar halk için kullanılacak. Rantsal dönüşüm durdurularak halkın yararına güvenli, sağlıklı, planlı bir yaşam alanı oluşturulacak. Muratpaşa’da mahallede Halk Birlikleri kurularak temel ihtiyaçlar doğrudan üreticiden halka ulaştırılacak. Kadınların özgürleşmesi için kamusal hizmetler yaygınlaştırılacak. Ücretsiz kreş, hasta ve yaşlı bakımevleri, çamaşırhaneler ve aşevleri hizmete açılacak. Her semtte Halk Kültür Evleri kurulacak.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Sosyalist mücadeleyi örgütlemek, partimizi işçi ve emekçilerle buluşturmak için iş yerlerinde, emekçi mahallelerinde, pazar yerlerinde seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Kendi olanaklarımızla çalışıyoruz. Şimdiye kadar olumlu, destekleyici tepkiler aldık.