Rusya: NATO savaş riskini artırıyor

"Bu adım, Avrupa için trajik sonuçlara yol açabilir"

Rusya: NATO savaş riskini artırıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’da düzenlenen haftalık basın toplantısında, bir dizi güncel konuyu ele aldı.

Zaharova, Belgorod bölgesinde Ukrayna tarafından vurulan ve 65 Ukraynalı esirin de aralarında bulunduğu 74 kişiyi taşıyan Rus uçağına Batı’nın verdiği tepkiyi eleştirdi. Zaharova, “Batı’nın bu olaya gösterdiği tepki çılgınca. Terör saldırılarını anlayışla karşılayan ve savunanlar sadece çılgın insanlar olabilir. Terör veya aşırılıkçı eylemleri destekleyenler ise beyinsiz, vicdansız ve ahlaksız insanlardır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zaharova, NATO’nun “Steadfast Defender 2024” (Kararlı Savunmacı) adlı askeri tatbikatının Rus sınırlarına yakın bir bölgede yapılmasının “kışkırtıcı” olduğunu belirtti. Zaharova, “Bu hareket, durumun bilinçli olarak kötüleşmesini hedefliyor, savaş riskini yükseltiyor ve Avrupa için trajik sonuçlara neden olabilir” dedi.

Zaharova, Rusya’nın NATO ülkelerine saldırmayı planlamadığını da belirtti.

Zaharova, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması konusunu da gündeme getirdi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın bu konuyu görüşmek üzere Moskova’ya davet edildiğini söyledi. Zaharova, Ermenistan’a bu davetin birkaç gün önce gönderildiğini belirtti.